Hogy kell tökéletes rizst főzni? Nem nagyon akar sikerülni, holnap meg kukoricás rizst szeretnék.
Nos én is úgy csinálom a rizst ahogy a második válaszoló írta,összehasonlíthatatlan a zacskós rizzsel.Ennél még az is jobb ha úgy főzöd meg a rizst mint a tésztát bő vízben amiben van olaj,meg vegeta,és a végén elszűröd:)
Én is pirítom kis lángon míg ki nem fehérednek a szemek.Aztán mikor vízzel felöntöm után is végig kis lángon hagyom fedő alatt.Szépen megpuhul.Sosem keverem közben!Amikor kész,leveszem a fedőt,kicsit hagyom pár percig és utána kétágú húsvillával keverem csak fel egy kicsit,hogy ne törjenek szét a szemek.Hoszzúszeművel csinálom.Ha keverni akarod,mindig villával.Jah és amikor a maradék totál kihűlt,mielőtt elteszem a hűtőbe,még egyszer meghúzkodom kicsit a villával,hogy tuti ne álljon össze másnapra sem.Csak pár mozdulat nem is keverés ez.Na litániát írtam....sorry:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!