Kisfiamnak szeretnék eltenni eperdzsemet, fog sikerülni? Egyszerű receptet kérnék! (Egyedülálló apuka)
1 kiló eper
félkiló cukor
és egy zselésítö 1:2 arányban (nem tudom mi a neve talán zselé fix)
ezt össze fözni és csavaros üvegbe tenni.
ennyi.
ha az eper nagyon édes akkor érdemes csak 400 g cukrot adni hozzá.
elözö vagyok, van olyan befözö cukor ami már tartalmazza ezt a fixet ilyet is vehetsz. rajta van az arány, hogy ahoz a fél vagy egykilós cukorhoz mennyi gyümölcs kell.
menj el egy tescoszerüségbe és ott a cukrok részlegen nézd meg, vagy ha esetleg nem ott van akkor ott ahol a pudingok is vannak.
Szia, én így csinálom
Az epret összeturmixolom,, ha nincs turmixod villával is össze lehet törni, teszek bele 3:1-ben zseléfixet, ha nem találod, a boltban az eladó tudni fogja:) Ennek a hátuljára van ráírva, hogy hogy kell eljárni. Általában kevés cukor kell hozzá, és csak néhány percig rotyogtatni.Utána üvegbe, késhegynyi szalicil, vagy inkább nátrium benzoát a tetejére, lekötötöd, celofánnal vagy tetővel, és mehet a polcra. Nyugi nem fogod elrontani, ügyes legyél :)
Mindkét Tündérnek köszönöm a választ, már meg is vettem ezt a 3 az egyben eltevőt. Nagyon egyszerű, nem gondoltam volna.
Holnap reggel kezdem. Mégegyszer köszi, szép hétvégét! :)
Basszus megkönnyeztem, hogy sikerült az eperdzsem? :)
Idén én is fogok eltenni, egyszerűnek tűnik tényleg :)
Nagyon köszönöm az érdeklődést, nagyon jól sikerült.
Tényleg hihetetlenül egyszerű ezekkel az új találmányokkal.
Az idei "projekt" a meggydzsem (van két meggyfám), majd akkor is fogom kérni a segítségeteket, ha nem tudok valamit.
Mégegyszer köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!