Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Kisfiamnak szeretnék eltenni...

Kisfiamnak szeretnék eltenni eperdzsemet, fog sikerülni? Egyszerű receptet kérnék! (Egyedülálló apuka)

Figyelt kérdés
2009. jún. 12. 13:16
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

1 kiló eper

félkiló cukor

és egy zselésítö 1:2 arányban (nem tudom mi a neve talán zselé fix)

ezt össze fözni és csavaros üvegbe tenni.

ennyi.

ha az eper nagyon édes akkor érdemes csak 400 g cukrot adni hozzá.

2009. jún. 12. 13:35
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

elözö vagyok, van olyan befözö cukor ami már tartalmazza ezt a fixet ilyet is vehetsz. rajta van az arány, hogy ahoz a fél vagy egykilós cukorhoz mennyi gyümölcs kell.

menj el egy tescoszerüségbe és ott a cukrok részlegen nézd meg, vagy ha esetleg nem ott van akkor ott ahol a pudingok is vannak.

2009. jún. 12. 13:47
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Szia, én így csinálom

Az epret összeturmixolom,, ha nincs turmixod villával is össze lehet törni, teszek bele 3:1-ben zseléfixet, ha nem találod, a boltban az eladó tudni fogja:) Ennek a hátuljára van ráírva, hogy hogy kell eljárni. Általában kevés cukor kell hozzá, és csak néhány percig rotyogtatni.Utána üvegbe, késhegynyi szalicil, vagy inkább nátrium benzoát a tetejére, lekötötöd, celofánnal vagy tetővel, és mehet a polcra. Nyugi nem fogod elrontani, ügyes legyél :)

2009. jún. 12. 14:50
 4/12 A kérdező kommentje:

Mindkét Tündérnek köszönöm a választ, már meg is vettem ezt a 3 az egyben eltevőt. Nagyon egyszerű, nem gondoltam volna.

Holnap reggel kezdem. Mégegyszer köszi, szép hétvégét! :)

2009. jún. 12. 17:09
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyszerű megcsinálni, és nem is sok idő! Sok sikert! :)
2009. jún. 12. 21:07
 6/12 anonim válasza:
100%
ez annyíra aranyos :) sok szerencsét !!!:)
2009. jún. 16. 22:13
 7/12 anonim válasza:
100%
Szerintem is aranyos!:) Írj, hogy sikerült!
2009. jún. 17. 20:41
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Basszus megkönnyeztem, hogy sikerült az eperdzsem? :)

Idén én is fogok eltenni, egyszerűnek tűnik tényleg :)

2010. ápr. 14. 22:31
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Jajj de rég láttam ezt a kérdést, tényleg hogy sikerült? Már ha jár még erre a kedves kérdező ?::)
2010. ápr. 14. 22:36
 10/12 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm az érdeklődést, nagyon jól sikerült.

Tényleg hihetetlenül egyszerű ezekkel az új találmányokkal.

Az idei "projekt" a meggydzsem (van két meggyfám), majd akkor is fogom kérni a segítségeteket, ha nem tudok valamit.

Mégegyszer köszi!

2010. ápr. 15. 13:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!