Hogy kell tökéletes rizst főzni? Nem nagyon akar sikerülni, holnap meg kukoricás rizst szeretnék.
Fogj egy bögrét, és azzal mérd bele a lábosba a rizst. Attól függ, hogy mennyit, hogy hányan vagytok. Mi kettőnkre másfelet szoktam, és kb. 1 dl-es a bögre. Önts rá olajat, és kezd el kavargatni. Lassú tűzön, mert hamar odaég. Közben tegyél fel vizet forrni. Amikor a rizs kifehéredett, merj rá a forró vízből az előbbi bögrével KÉTSZER ANNYIT MEG EGY PICIT, mint amennyi a rizs volt. (Lobogni fog, ne ijedj meg.) Só, delikát ízlés szerint. Addig főzd, amig el nem fő róla a víz, akkor tegyél rá fedőt, és zárd el. Már csak öntsd bele a kukoricát, és kész!
Hajrá!!
Én is úgy csinálom, mint a 17.56-os. A lényeg a pirítás, és, hogy forrásban lévő vizet önts rá, így nem lesz ragacsos, szép pergős lesz.
Tegyél bel Knorr vöröshagymás ízbomba kockát, isteni finom íze lesz tőle, én mindig azt teszek bele egyet, és még annyi delikátot, hogy elég sós legyen.
Én mindig Gyorsrizst vagy Uncle Bens rizst veszek, ezekből gyönyörű hófehér, pergő rizst lehet főzni pár perc alatt (az idő is pénz!)...
A riszt megfőzöm a dobozon levő leírás szerint.
Konzerv-kukoricát szoktam venni (Bonduelle), ezt egy külön lábasban felforralom.
Amikor kész a rizs, akkor a leszűrt kukoricával összekeverem.
Ugyanígy csinálom a rizi-bizit is, csak akkor a kukorica helyett zöldborsót melegítek és azzal keverem össze a rizst.
Lehet azt is csinálni, hogy mindhárom köretet elkészítem és külön kupacokban egymás mellé teszem tálra : mindenki ízlése szerint abból vesz és annyit, amiből akar! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!