Tüdőből, szívből milyen ételt érdemes csinálni?
Egy kis sós vízben abáld meg (főzd elő őket), kifő belőlük a véres víz.
Ha meghűltek szeld fel őket vagy kockákra, vagy csíkokra.
Van aki pörköltet készít belőle, köretnek sós vízben főtt krumplit ad mellé.
Mi a sertés szív, tüdő, vese, nyelv egyvelegből főztük a disznóölés másnapján a "korhely levest".
Vagyis a már feldarabolt hozzávalókat felteszed szálára vágott vöröshagymával, babérlevéllel, szemes borssal főni, amikor már majdnem kész, rakhatsz bele némi kis répát-gyökeret, 1-2 szem krumplit is. Van aki krumpli helyett pár szem rizst főz bele. Paprikás rántással berántod, tejföllel, ecettel, pici cukorral ízesíted.
Másnapos gyomorba nagyon jó, ezért hívják korhely levesnek.
Köszi!
Tüdőből jó a pörkölt is?
Első hozzászóló vagyok:
"Jó, hogy szóltál"!
Eszem a zúzádat! Ez volt az első mondatom: főzd elő sós vízben őket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!