Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Üveges céklából mit érdemes,...

Üveges céklából mit érdemes, mit lehet csinálni? Frisshez egyelőre nem tudok hozzájutni.

Figyelt kérdés
2010. júl. 7. 15:34
 1/4 anonim ***** válasza:

Céklaleves Hozzávalók (3-4 szemelyre):

30-40 dkg céklasaláta, 2 dl tejszín, 1 evőkanálnyi liszt, cukor, só.


Elkészítés:

A céklát szedjük ki a levéből, s vágjuk apróra. 6 dl vízhez adjunk néhány kanálnyi céklalét, sót, cukrot, tegyük bele a céklát, és forraljuk fel. A liszttel és a tejszínnel készítsünk habarást, s sűrítsük be vele a levest. Még egyszer forraljuk össze, s hagyjuk kihűlni. Végül fedjük le, s a tálalásig -- legalább fél óra hosszan -- tartsuk a jégszekrényben.


Vagy lengyel céklaleves. Isteni! [link]

2010. júl. 7. 15:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
A céklát vágd kisebb darabokra. Gombával vagy virslivel keverd össze,és tegyél rá tartármártást.
2010. júl. 7. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
csöpögtesd le, és krumplipürével pürésítsd ...persze friss, sült céklával még jobb
2010. júl. 7. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:

köszönöm,

a levest holnap kipróbálom!! :)

2010. júl. 7. 21:05

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!