Elvileg a húsban is van vitamin, de ha sütőben sütöm, levesnek főzöm, vagy pörköltnek, akkor nem megy ki belőle? És mi van például a köretekkel? Pl. Köles. Ha megfőzöm abból nem megy ki?
Ez jó kérdés!
Talán azért is lenne ideális, ha csak párolnánk a húsokat, és sütnénk-főznénk agyon.
Másrészt a kölesből is ezek szerint kifő, viszont megmarad az az erénye, hogy mint növényi eredetű táplálék, jó hatása van az emésztésre, biztosan nem hízlal. Esetenként szoktam fasírozottat készíteni belőle, de ettem már pirított tarhonya-helyettesítőként is. Jó kaja, néha nem árt beilleszteni az étrendbe.
ma 18:04
Na látod, nem csak trollkodni lehet a GYIK-en, hanem tanulsz is valamit. Bár ez alap kellene, hogy legyen. :)
Kedves 79%-os!
Több helyen is írják, hogy milyen vitamin milyen ételféleségekben található. A húsokat is említik, főleg a májat. De mivel nyersen mégsem fogyaszthatjuk - betegek is lennénk tőle, mint a kutya - csak valahogy el kell készíteni. De sok mindenre azt mondják, hogy ha már főzi az ember, nem marad benne vitamin.
Azért kérdeztem ezt, mert szeretnék egészségesebben táplálkozni, de úgy, hogy azokat eszem, amit szeretek. De most felmerült bennem ez a kérdés, hiszen fontos, ha már tudatosabb akarok lenni.
Köszönöm a válaszod.
A C vitamin tábláján ez olvasható!190 – 192 °C (bomlik)
Akkor mi is van?
Maximálisan egyetértek veled!
Persze, eddig valahol "hátul elraktározva" én is tudtam, hogy a húsokban vannak különböző vitaminok, de sosem gondoltam arra, hogy esetleg mire a "konyhai remekmű" elkészül, addigra mi van a vitaminokkal.Eddig csak a zöldségeknél-gyümölcsöknél figyeltünk erre oda.
Ezért írtam, hogy jó kérdés! ... és talán elég lenne csak párolni a húsokat, és nem agyon főzni-sütni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!