A vitamin 80-90 foknál többet nem bír, tehát tök mindegy miben, ha főzöd akkor kimegy.
2011. máj. 31. 17:10
Hasznos számodra ez a válasz?
2/11 anonim válasza:
Én a zöldségeket nem főzni szoktam,hanem párolni,félig ropogósra.Sokkal finomabbak így,én főzve már meg sem eszem,ég és föld a kettő közötti különbség.
2011. máj. 31. 17:11
Hasznos számodra ez a válasz?
3/11 anonim válasza:
Az edény tök mindegy, a hővel van bajuk. Amit lehet, edd nyersen, és ahogy előttem írták, csak párold, amit lehet.
2011. máj. 31. 17:16
Hasznos számodra ez a válasz?
4/11 anonim válasza:
Vitaminja válogatja, hány fokon megy tönkre, ha ez a kérdés, amit vitaminban akasrzs bevinni, edd nyersen. vannak kivértlek, pl. sárgarépa. Nzd meg a google-ban.
Ha az a kérdés, mi marad egészséges: csak a nemesacél edény. Minden mássilverstone, teflon, agyag, stb-ereszti az "anyagát"
2011. máj. 31. 17:58
Hasznos számodra ez a válasz?
5/11 anonim válasza:
Kérdezhetek egy butát? :$ Hogyan kell párolni? Én arra gondolok, hogy felteszek vizet forrni és egy nagyobb szűrőbe teszem a zöldségeket. És így, a gőz felett párolom. Jól gondolom? Bocsi, hogy ilyen tudatlan vagyok, de még sose csináltam, viszont kipróbálnám:)
Kérdező, bocsi az off-ot, de ezért nem akartam még 1 kérdést kiírni. Amúgy a kérdésedre válaszolva, valóban így van, hogy a meleg miatt megy ki belőle a vitamin én is így hallottam/olvastam valahol.
2011. máj. 31. 18:07
Hasznos számodra ez a válasz?
6/11 anonim válasza:
jól gondolod
2011. máj. 31. 18:08
Hasznos számodra ez a válasz?
7/11 anonim válasza:
18:07 Van erre a célra egy nagyon jó kis eszköz.Teszkóban is lehet venni,a hűtőpultok felett vannak kiakasztva.Fémből van,kis lábacskákon áll,lyukacsos,akkorára nyitod amekkora a lábasod,úgy szétnyílik mint egy virág.Ezt teszed a lábasba,alá pici víz,rá a zöldségfélék,és párolod,amíg akarod.Én 15 éve vettem még a piacon,de pár éve már láttam a Teszkóban is.Nagyon jó kis találmány.
2011. máj. 31. 18:26
Hasznos számodra ez a válasz?
8/11 anonim válasza:
Köszönöm a válaszokat, majd kipróbálom:)
2011. máj. 31. 18:28
Hasznos számodra ez a válasz?
9/11 anonim válasza:
"A vitamin 80-90 foknál többet nem bír, tehát tök mindegy miben, ha főzöd akkor kimegy."
EZ NEM IGAZ!! Akkor egyetlen főzött ételben nem lenne vitamin!A legtöbb vitamin több mint 100 fokon bomlik van amelyik 170 fokot is kibír.
2011. máj. 31. 18:44
Hasznos számodra ez a válasz?
10/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az összes választ. Akkor ha pl. egy sima fém edényben főzök, nem olyan flinces- flancos drága edényben akkor nem kell félnem tőle, hogy kimegy belőle a vitamin? De akkor a citromot miért üveg vagy műanyagfacsaróval kell csavarni? A picibabát miért műanyag kanállal kell etetni? A kefírgombához miért nem érhet fém? stb...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!