Írnátok recepteket cukkiniból, brokkoliból, uborkából, sóskából, spenótból, salátából, és egyéb zöld zöldségekből? Külön- külön, vagy akár párat egyben is lehet.
Én ma pl. cukkinis-padlizsános csirkét csináltam. Olivaolajon megsütöttem a csirkekockákat, tettem hozzá fokhagymát, chilit, sót, borsot. Amikor már megsült, vágtam hozzá hagymát, cukkinit és padlizsánt karikáztam bele. Öntöttem rá szóját, lefedtem, összepároltam pár percig. Finom lett.
Sokszor készítek brokkolikrémlevest. Brokkolit megfőzöm vegetás vízben, fokhagymával és hagymával. Letrumixolom a főzőlével együtt. Visszeteszem az edénybe, teszek bele tejszínt, felforralom és kész is. Levesgyönggel tálalom.
Töltött cukkini. Félbe vágod, kiszeded a belsejét, és megtöltöd darált húsos-rizses töltelékkel. (Úgy mintha rakott kelt csinálnál) Reszelt sajt a tejére, be a sütőbe.
Nem szeretem a cukkinit (általánosságban a tököt sem), de ezt megeszem.
Padlizsánkrém nagyon jó:)
Cukkini, pattiszon, padlizsán (bármelyik):
Vöröshagymát, zöldpaprikát üvegesre párolsz, belerakod a kockára vágott fenti zöldséget, sót, borsot, sülthús fűszerkeveréket szórsz rá. Üthetsz rá 1-2 tojást, de ez nélkül is tálalhatod, köretnek főtt rizst adhatsz mellé.
Hideg-saláta:
4 főtt tojás, 2 alma felkockázva, hozzá kb. 10-12 cm kígyuborka szintén kockára, saláta (vagy kínai kel) csíkozva. Egy pohár kefírbe, (joghurtba) bors, ételízesítő és ezt ráönteni. Kb. 3-4 órát pihenjen a hűtőben. De nagyon finom tartármártással is.
én is kaptam egyszer egy csomó pattiszont, és a réntotton kívül először nem jutott eszembe semmi. aztán mégis:)
a meghámozott kimagozott, kb 2x2-es kockára vágott cukkinit nagyon kevés zsiradékon megpároltam,megcsöpögtettem egy kis ecettel, hogy nem főjön szét.egy pici sót, cukrot is tettem rá,majd amikor
puha de még roppanós volt, levettem a gázról.
frissen vágott kaporral , borssal megszórtam. nagyon finom köret kerekedett ki beleőle.
azóta grilezett húsok mellé is csinálok, sőt már joghurttal nyakonöntve is fogyasztottuk salátaként.
Olcsó, kiadós, laktató:)
2-3 saláta cukkini
1 doboz konzerv kukorica (lehet párolt mirelit is)
30 dkg párizsi (vagy párolt darált hús)
1 tojás
1 tejföl
10 dkg sajt
1 e.k olaj
Tepsit olajjal kikenni, az aljára a párizsi, rá a reszelt sajt, kukorica, szeletelt cukkini.
A tejfölt összekevered a tojással az olajjal és ráöntöd.
Előmelegített sütőben kb. 30-35 percig sütöd, míg nem lesz szép piros a teteje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!