Ha a friss tojásból rántottát vagy tükör tojást csinálunk veszít fehérje vagy vitamin tartalmából?
Figyelt kérdés
2010. dec. 15. 15:16
1/1 anonim válasza:
Nem.
Illetve van benne egy kis B2 vitamin is, az nem túl hőstabil, az elveszhet. De az igazán jelentős mennyiségűek a zsírban oldódó vitaminok a tojásban, azoknak nem lesz baja.
A fehérjetartalmából természetesen nem veszít. Viszont minél tovább sütöd, ammál nehezebben lesz emészthető, ezért isszák a gyúrósok nyersen, a jobb hasznosulás miatt.
(egyébként sülve is jól hasznosul, nincs jelentős különbség)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!