A fagyasztott zöldségekben van még valami vitamin?
a gyorsfagyasztás ( a gyári) nem árt a vitaminoknak, viszont főzés közben sokat veszítenek. de sajnos így van ez a frissel is.
ezért bátran használj fagyasztott zöldségeket, lehetőleg párolva , minél rövidebb idő alatt,kevés zsiradékon, mert sok vitamin, csak zsírban oldódva fejti ki áldásos hatását.
A fagyasztottban több a vitamin, mint a legtöbb "frissen kapható" zöldségfélében, ami megalább 4-5 napig áll az üzletben meg elötte különféle raktárakban. Az állás során (10 fok fölött) a vitaminok elég gyorsan bomlanak, ezért ezekben nem sok marad.
A fagyasztott a szedéstöl számitva már másnap le van fagyasztva (ha a boltban kaphatóról van szó), de ha otthon fagyasztod, akkor sem vársz vele napokig.
A vitaminok 10 fok alatt csak lassan, fagyasztva egyáltalán nem bomlanak.
Igen a boltira gondoltam, mert nincs lehetőségünk termeszteni.
Láttam itt egy kérdést gőz fölött párolásról. Ott írtak azt hiszem zsíradékban párolós megoldást is, de nem mentettem el a kérdést, és nem teljesen emlékszem rá, de a lényeg, hogy mexikóihoz például a zsíradékot vagy a gőzöset ajánljátok? (Írta az egyik kedves válaszadó, hogy vannak vitamiok, amik zsíradék miatt jobban fejtik ki a hatásukat, azért kérdezem.
Köszönöm a válaszokat.
Nem olvastam azt a kérdést, de nagyon sok (ADEFK) vitamin csak akkor lesz felvehetö a szervezet számara, ha zsiradékkal együtt kerül a szervezetbe. Ezért egészséges a salátákra is kevés olajat tenni, mert igy jobban hasznositja a szervezet.
A csak vizben párolást azért reklámozzák, mert a zsiradékok aránylag sok kalóriát tartalmaznak. A zsiradékok viszont amellett, hogy segitik a vitaminfelszívódást, aromahordozók, sokkal jobban érzödik az élelmiszerek ize töle.
Ha kevés (1-2 ek egy családi adaghoz - ez összesen kb 20-40 kcal, elosztva az adagok számával max. 10 kcal/adag, ez az, aminek nincs jelentösége, mert annyir kevés) zsiradékban párolod a zöldségeket, sokkal jobb izü és jobban hasznosítható ételk kapsz, mint a csak vizben pároláskor.
Ezen kivül a gözben - tehát nem vizben - párolt zödldségek állaga egész más, mint a megszokott, sok embernek nem izlik.
Oké, köszönöm szépen.
Ott is olvastam azt hiszem, de a barátnőm is mondta, hogy ha rendesen párolom, kimegy belőle a vitamin. Akkor ebben sincs sok realitás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!