Sajnos tegnap útközben kiolvadt a fagyasztott máj, nem tudtam elkészíteni így betettem a fagyasztóba. Semmiképp nem lehet már elkészíteni?
Ha valami fagyasztott dolog kiolvadt, akkor főzd meg, vagy süsd meg, és utána nyugodt lélekkel ismét le lehet fagyasztani.
De bármilyen hőkezelés nélkül (sütés-főzés) ismételten lefagyasztani (állítólag) nem szabad.
A máj, a gomba, a tojás, és a tejfölös, tejszínes kajáknál pedig ezt különösen ajánlott betartani!!!!
Egyébként nem egészen értem a logikádat.
Ha kiveszem a fagyasztóból a májat, akkor természetes dolog, hogy megvárom, míg teljesen kienged, és csak utána kezdem el sütni-főzni.
Márpedig ha akkorra engedett ki, amikorra hazaértél, már igazán nem tartott volna sok időbe, hogy megfőzd, megsüsd, mivel akármelyik utat is választod, a máj percek alatt készen van.
Ha nem 50 fokos csomagtartóban olvadt meg, semmi baja.ha nem véres lében úszott, hanem csak meglazult a fagyos máj, és gyorsan bedobtad a fagyasztóba ne izgulj , semmi gáz.
ha az ember nem visz magával hűtőtáskát, előfordulhat bevásárláskor, hogy mire hazaérünk laza a fagyasztott cucc. de semmi baja, ha azonnal fagyasztóba kerül. még a májnak sem!
épp ezért, mi már úgy indulunk, hogy egy retro hűtőtáska van a csomagtérben 2-3 kisebb jégakkuval. csak tipp, a következő vásárláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!