Májgomboc levest hogyan készitsek fagyasztott májgombocbol?
Legegyszerűbb módja, ha leveskockából főzöl levest, és abba teszed bele.
Ha nem akarod ilyen könnyen megúszni a "főzést", akkor valamilyen általad készített levesbe rakod, pl. zöldborsó, zöldségleves, maradék húsleves.
Apróra vágott vöröshagymát dinsztelj meg, forgass bele egy kevéske karikára szelt sárgarépát-gyökeket, esetleg 1-2 szem feldarabolt krumplit is (ez ízlés dolga), majd egy kis törtpaprikával megszórva és gyorsan felengedve hideg vízzel. (Vigyázz, hogy a törtpaprika meg ne égjen, inkább a rászórás előtt, a vízzel való felengedésig egy kicsit húzd félre a lábast).
Felengedés után tégy bele sót, ha a zöldség és a krumpli már félig megfőtt, akkor rakd bele a fagyos májgombócokat és készre-főzöd.
zsíron lepirítasz egy kis zöldséget, esetleg egy kisfej hagymát is dinsztelhetsz előtte. ha van egy marék borsó is mehet bele, esetleg egy marék gomba is. ha megpárolódtak, felönteni vízzel, sózni, borsozni, belefőzni a májgombócot. így egy finom májgombócos raguleves lesz. friss petrezselyem sem rontja el.
azonban ilyen esetben 1-2 húsleveskocka sem szentségtörés...szerintem, persze, ha nincs elég zöldségfélénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!