Hogyan készítitek a paradicsomos húsgombócot?
Én is ma csináltam éppen töltöttpaprikát. én is hagymát dinsztelek, arra a rizs, és egyszeres mennyiságű víz sóval. míg fel nem szívta a folyadékot.70 deka darált húshoz 15 deka rizs készítettem. összekevertem egy tojással, borssal, sóval, egy kis pirospaprikával ízesítettem. egy részét húsos kisebb paprikákba a töltöttem, a maradékok csinos kis gombóccá kerekedtek.
Én a paradicsomszószt töltöttpaprikához, vagy csak húsgombóchoz a következőképpen készítem.
jó magas lábasban csinálok egy jó fakanál zsírral,kb 3 fakanál liszttel, paprikával egy rántást. egy pohár hidegvízzel felengedem, és hozzáteszem az első fél kilós dobozos passzírozott paradicsomot. egy kézi habverővel simára keverem, és kiöblítem a dobozt, majdnem fél liter vízzel. ezt is elkeverem simára.utána a másig sűrű félkilós paradicsommal is ugyanígy teszek.
egy kicsit elkezdem forralni, majd belehelyezem a betöltött paprikákat és gombócokat. ezeket el kell, hogy lepje. nagyon lassú tűzön a lábast jobbára csak rázogatva főzöm tovább.kb 45 perc múlva kiveszek egy gombócot elvágom és ellenőrzöm. ekkor már jó szokott lenni,ha a szósz közben sűrűsödne, egy kis kecsappal, vízzel megfelelő állagúra higítom. a végén cukrozom, mert édeskésen szeretjük.
Mi szeretjük a főtt paprikát is, de az ifjúság csak a gombócokat preferálja, így egy kis főtt krumplit is szoktam mellékesen csinálni hozzá.
Ez az én verzióm, de ezt is sokan sokféleképpen csinálják.
Aranyosak vagytok h írtatok!!
Akkor én frankón elszúrtam,mert úgy csináltam h amiben kifőtt a gombóc azt a vizet habartam be a paradicsom lével és liszttel de még sűrített paradicsomot is tettem bele.Felcukroztam.Lehet h azért nem akart az istennek se besűrűsödni?Na mindegy ebből is tanultam legközelebb másképp csinálom!!!Mégegyszer köszönök mindent!!!Majd csak megtanulom :)))
Persze, majd belejössz, senki sem főzőkanállal a kezében született.
mint írtam én nem főzöm ki vízben a gombócokat, paprikákat. hanem a rántásos sűrű szószba teszem. így is 45 perc alatt kész, és nagyon finom lesz, mert átveszi a kellemes paradicsomszósz minden finom ízét.
majd egyszer úgy is próbáld ki.
Sok sikert a későbbi főzőcskéhez.
Képzeljétek csajok nagyon jó lett a kajcsi :)))
annyit evett a férjem h csak lestem,nagyon ízlett neki és a szósz is mint ha sűrűsödött volna egy kicsit.Krumplit is főztem mellé.Végül csak happy and lett :)))
Ugyan már miért kellett az utolsó válaszomat lepontozni...
azért, mert én másképp csinálom, vagy amiért bíztattam a kérdezőt.Már megint a kertek alatt jár a lepontozó farkas:/
Szánalmas, amit egyesek művelnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!