Ki, hogy készíti a paradicsomos húsgombócot?
Nekem a gombócban picit kemény szokott maradni a rízs... :/
(A Gerslit nem szeretem, így rízssel főzőm).
Elkészítés: Külön a paradicsom szósz, pici forralt fűszeres vízet odateszek, ebbe ,ha forr kerül a sűrített paradicsom.
Rízst külön áztatom,ha megszívta magát darált (hússal picit fűszeres ) összekeverem, külön főzőm. Krumplit is külön főzők, ha rottyog a pari szósz a végén beledobálom a húsgombócokat, hogy átvegye a finom ízét :) De nem mindig főzőm bele,akkor külön van találva és, úgy pakolja , aki eszi, ahogy akarja....
Ti, hogy csináljátok, a rízst külön megfőzítek előtte esetleg? :)
igen, én hagymán pirított félig főtt rizzsel keverem össze a darált húst.(kellmesen fűszerezem só, bors, kis majoranna)
zsíron rántást készítek, azt felöntöm hideg par. sűrítménnyel, amit még vízzel higítok. megvárom míg forr egyet, és belehelyezem a gombócokat. annyi szószt csinálok, hogy ellepje őket.
főzöm egy darabig, majd egy gombit félbevágok és ellenőrzöm.
ha jó, akkor teszek a szószba egy kis bazsalikomot, cukrot, ha savanyú lenne, és kész.
a gyerekek kedvéért sós krumplit is főzök mellé.
Nálunk nem húsgombóc dívik, hanem töltött paprika.
A fűszeres darált húst, (amit nejem nagyon bölcsen a bekevert kolbászmasszából rekvirál el) TV paprikába töltjük, és rengeteg házilag főzött paradicsomlében megfőzzük.
A végén vékony habarást kap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!