Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem megszokott káposztarecepte...

Nem megszokott káposztareceptet keresek, ismer ilyet valaki?

Figyelt kérdés

Elég sok káposztát kaptam, és szeretnék valami újat készíteni belöle.

Káposztás tészta, lángos, pogácsa, leves, paradicsomos fözelék, rakott már volt, valami mást szeretnénk.

Lehetöleg könnyebb valamit, és nem savanyitott változatot.

Elöre is köszönöm, ha valaki válaszol.

2012. júl. 18. 17:56
1 2 3
 21/22 doboszoli ***** válasza:

Higgyétek el, begyűjtöttem már néhány vállon veregetést(persze rosszalló pillantást is) főzési "pályafutásom" során, de amikor ilyen, szakmainak nevezhető oldalon, hozzáértők szólnak elégedetten, mégis, mintha hájjal kenegetnének...Emberi gyarlóság. Köszönöm.

Ha megengeditek, néhány mondat, az étel megalkotójáról, Szamosi Feriről.

Az "átkosban" az NDK magyar nagykövetségén végezte áldásos tevékenységét, ezt tudjuk, más munkahelyekről nem beszélt, de bejárta Európát fakanállal a kezében.

Mesterszakácsként Venesz-díjat kapott, ami egyfajta szakács-Oscar. Ennyit a szakmai dolgairól.

Kicsiny falunkban, vagy tíz éven át volt a falunapi főzőverseny zsűrijének elnöke, amiben szintén jó volt, mert a legvadabbul elfuserált étel készítőjét úgy tudta leteremteni, hogy nem lett sértődés, de mindenki értette miről van szó.

Élénk társasági életem folytán,magam is jeleskedtem a főzőversenyeken, általában dobogós, vagy aközeli helyezéssel, de első soha nem voltam. Sokszor elmondta:

"Öcsi jót főztél, de tudsz még jobbat is, gyakorolj még az "aranyért"!Hogy közben mi járt a csavaros eszében, nem tudni.

Ha megjelenik egy-egy nem hivatalos baráti látogatásra, vagy ő főz valami extrát, (itt ettem argentin bárányból steak-et)ha mi látjuk vendégül, tökfőzeléket, paprikás krumplit rendel, mondván, hogy bélszín neki is van...

Az, hogy hogy tudja erre meginni a rizlinget nem tudni, a fene a gyomrát.

Bocs a kis kitérőért, csak jól esett leírni.

2012. júl. 31. 06:11
 22/22 A kérdező kommentje:
doboszoli: köszi a bemutatást, ez öt is meg téged is igencsak pozitiv emberként jellemez. Ha netán van még hasonló recepted töle, akkor szivesen fogadnám, ha leirnád mindenki örömére.
2012. júl. 31. 08:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.