Milyen vacsit ajánlotok szilveszterre amivel nincs sok munka? A virsli már olyan megszokott.
Gyúrj kolbászúst ( szerintem kb. 5 kg darálthús elég) előtte 1 nappal. Készítsd sósabbra mint szoktad, formázz belőle kis apró golyókat, forgasd meg csípős törtpaprikába, és szúrj bele egy-egy fogpiszkálót.
Másnapra összeérnek az ízek, sütőlapra teszed, és amíg buliztok, közben csak bedugod a sütőbe és éjfélre megsül. Fincsi bor/sör-korcsolya.
Előtte ki is próbálhatod otthon, magatoknak kisebb adaggal. Nálunk nagy sikere volt!
Hamburger, melegszendvics az mindig bejön nálunk.
Hamburger húst veszel vagy 2kg-ot, azt ki kell sütni, annyi a meló. Kipakolod a zöldségeket, a zsömléket...stb. Aztán mindenki összeállítja magának, amit szeret, aztán már csak melegíteni kell.
mirelit vajastésztát kinyújtasz, vékony csíkokra vágsz, beletekersz egy virslit, megszórod sajttal, tepsibe rakod őket és mehet a sütőbe. mustár kecsap, torma illik mellé.
virsli, de mégis másképp.
egy nagy tálcára teszel salátalevelekt rá teszel fasírtot, rántott gombát, karfiolt, húst, májat, köré kidíszíted paradicsomkarikákkal, retekkel, paprikával, uborkával
mellé kis bagettek
tejfölös uborkasaláta, majonézes kukoricasaláta, virslisaláta, franciasaláta
partypizzák, kis szendvicsekbagettek(főtt tojás, sonka, virsli, szalámi, párizsi, sajt) hozzá zöldség, díszítésnek majonéz, mustár, pirosarany
pogácsa, perec, kókuszgolyók, tekercs
dolgozni mindennel kell, ha nem aznap, akkor előtte való nap.süss egybesült fasírtot, (tojással még szebb) debreceni karajt (kolbászos) töltött tojás, halas szendvics,többféle saláta pl majonézes kukorica, majonézes krumpli, ecetes-hagymás -lencsesaláta... stb.
hosszú az éjszaka, lényeg, hogy mindig legyen az asztalon kaja, amiből vehetnek a vendégek.
éjfélkor lehet az előre elkészített forró virslistekercs,
a mirelit vajastésztás.
de baconba tekert csirkemájat is süthetsz, (ez is előre elkészíthető) hogy egyszer legalább legyen friss meleg kaja is.ehhez adhatsz csalamádét , csemege uborkát, de a már meglévő salátákkal is finom.
Én hidegtálra szavazok, azon mindenki talál magának valót, előre elkészíthető, nem kell "állapotosan" a meleg étel szervírozással vesződni. Egész este rendelkezésre áll.
Akár rendelni is lehet, szilveszterkor óriási akciók vannak.
Jó néhány hasonló létszámú bulit szerveztem már nálunk, tudnék mesélni az éjfél után feltálalt lencse/korhely leves utáni állapotokról...
Amúgy szerintem a szilveszteri bulinak nem az evésről kell szólnia, az csak elkíséri a hangulatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!