Van itthon egy csomó virsli. Mit csináljak belőle? Inkább valami sós süteményt vagy valamit?
Vágj bele egy csíkocskát amit tölts meg sajttal. így panírozd be (2×), majd süsd ki forró olajban.
Én pörköltet is szoktam belőle készíteni. Tarhonyával tálalom, mint anno a menzán.
Valami rétes tésztába is bele töltheted, így megsütheted.
Ezt a receptet még nem próbáltam, de ami késik nem múlik, mert nagyon vonz: [link]
Virsli saláta
- Tepsis virsli: [link]
- Virslisaláta (ebbe tehetsz még kukoricát, mirelit franciasaláta keveréket, borsót, akármit)
- Sült virsli körettel (tehetsz aztán rá sajtot, v tepsiben sütöd, baconba tekerve-sajttal, ilyesmik)
- Virslis rántotta - de az első recipe lényegében ez
- Virslis pizza, tészta
Rengeteg variáció létezik.
5,5 dl tej,2,5 dl olaj,2 ek cukor,1 ek só. 1 kg liszt 2 budafoki élesztő.Tejben kis cukorban felfuttani az élesztőt és meggyúrni a kelt tésztát ezekből,haggyjuk megkelni aztán a nagy bucit 4 felé osztod(bucikra)kinyugtod kör formára fél cm vastag max.cikkekre vágod én 12 cikkre szoktam és mindegyiket megkened olvasztot vajjal,ráteszel egy virslidarabot(egy vislit 3-ba elvágok(ha gondolod tehetsz mellé mustárt is és feltekered.utána tojással megkenni atetejét,reszelt sajtal vagy szezámmal megszórni és 200fok olyan 15 perc,de látszik rajta ha kész van szép aranybarna és dagi.
Ezt szoktam még tölteni sonkával,sajtal,kolbival sajtal,de betöltheted akármivel ami szem szájnak ingere,tuti jó lenne benne akár egy májas töltelék is,amúgy simán natúrba tetején szezámmal vagy sajtal nagyon jó vendégváro és olcsó is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!