Disznócombból milyen ételt készíthetnék ami nem olyan megszokott?
Kizsírozod a tepsit,belefekteted egymás mellé a hússzeleteket. Sózod,borsozod. Karikázol rá sok vöröshagymát. Öntesz alá egy pohár vizet, a tetejére házitejfölt vagy főzőtejszínt. Letakarod és készre sütöd.
DE készítheted úgy is,hogy a tepsibe először karikára vágott hajában főtt krumplit teszel,arra a húsokat és a hagymát.
Vagy:
A húsokat kicsit kiklopfolod. Kizsírozott tepsibe teszed. Zsemlét megáztatsz. tojással,fűszerekkel,petrezselyemmel ( ha van májat is tehetsz hozzá) tölteléket készítesz. A töltelékből "búbokat" teszel minden szelet húsra. Tetejére egy kiskanál tejfölt teszel. Alá öntesz egy pohár vizet,és addig sütöd,amíg a hús megpuhul. Ha kész,akkor jót tesz neki,ha reszelt sajtot teszel rá,és ráolvasztod.
amit én szoktam belőle: hatalmas szeleteket vágok, kissé kiklopfolom, sózom.
zsömlét kockázok és leöntöm egy kis tejjel, amennyit fölszív. hagymát dinsztelek, rá egy marék gomba, és összepárolom,majd zsírjára sütöm.
a zsömléket kézzel összemorzsolom, ha sok lett volna a tej,kinyomom belőle. tojás, bors, petrezselyem, és a masszát ráöntöm a gombára, addig kevergetem, míg összeáll.
hagyom kihűlni.
ha kihűlt, szemmel elosztom annyi kupacra, amennyi szelet húsom van.
a húsokon egy kis kupacnyit elsimítok.
a hús szélére teszek két szem magozott aszaltszilvát, és úgy tekerem fel.a szilva elvileg középen marad.
zsírt olvasztok és tepsibe öntöm. nem kell sok. ebbe megforgatom a töltött húsokat és szépen egymás mellé
sorakoztatom. egy fél deci vizet öntök alá, és szorosan
lefóliázom a tepsit.
kb egy óra múlva megnézem,kicsit alányúlkálok, hogy ne ragadjanak le és piros színűre sütöm.
legalább negyedórát kell pihentetni tálalaás előtt.
félbevágva, vagy akár szeletelve is nagyon mutatós, és persze isteni finom is.
bármilyen köret passzol hozzá.
hidegen hidegtálra is alkalmas.
Az ujjnyi vastag szeleteket besózod, borsozod.
Jó sok vöröshagymát, fokhagymát bő zsírban (olajban) megpirítasz, szemes borssal, babérlevéllel. Beleforgatod a húst, felöntöd egy pohár fehér borral és födő alatt elkezded puhítani. Ha puha, zsírjára sütöd, megpirítod, teljesen natúr sózott törtkrumpli-körettel tálalod.
Vagy egybesütve: előző nap megtűzdeled fokhagymával, sózod, megkened fűszerkeverékkel, és sütőben kicsi vízzel, alufólia alatt puhítod, majd fólia nélkül pirosra sütöd. Esetleg előtte a közepén átdughatsz egy szál füstölt-kolbászt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!