Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Nem megszokott káposztarecepte...

Nem megszokott káposztareceptet keresek, ismer ilyet valaki?

Figyelt kérdés

Elég sok káposztát kaptam, és szeretnék valami újat készíteni belöle.

Káposztás tészta, lángos, pogácsa, leves, paradicsomos fözelék, rakott már volt, valami mást szeretnénk.

Lehetöleg könnyebb valamit, és nem savanyitott változatot.


Elöre is köszönöm, ha valaki válaszol.



2012. júl. 18. 17:56
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
2012. júl. 18. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/22 anonim ***** válasza:
2012. júl. 18. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/22 anonim ***** válasza:

Húsok mellé amerikai káposzta saláta (nekünk nagyon bejön)

[link]

2012. júl. 18. 18:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, de egyik sem olyasmi, mint amre gondoltam.

A csülkös recept ugyan finomnak tünik, de nem igazán a könnyü kategória, különösen nyáron.

A saláta meg ugyan finom, ki is fogom próbálni, de valami egytálétel-szerüt jobban el tudnék képzelni.

Azt elfelejtettem a kérdésbe beirni, hogy kipróbált recepteket szeretnék, mert az interneten olyan rengeteg van, hogy mire átnézem, vége az évnek.

2012. júl. 18. 21:31
 5/22 anonim ***** válasza:
Az amerikai káposzta salátát már próbáltuk többször is azért is ajánlottam.de eszembe jutott még valami.A párom egyik kedvenc kajája, anyósomtól tanultam:Egy sertéspörkölttel kezdődik amibe tenni kell még egy kis köménymagot is.Amikor jó félig megfőtt akkor ráteszed a káposztát amit nem kell besózni sem csak felvágni olyan félujjnyi csíkokra.apránként kell rátenni, mert akkora lábasban úgysem főzünk hogy egyszerre ráférjen, de adagonként összeesik és belefér.minnél zsengébb annál több levet fog erszteni, de előfordulhat hogy picit pótolni kell, és természetesen utánnasózni és fűszerezni és ilyenkor teszünk bele pár db babérlevelet.Készrefőzzük és ízesítjük egy kis ecettel.Ugyan ez kacsával még finomabb.
2012. júl. 18. 21:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/22 anonim ***** válasza:

juj eszembe jutott még egy.zöldségpuffancs.Mindenféle zöldséget feldarabolsz, de a káposzta adja az alapt.Ahhoz mehet még répa, cukkini, borsó, stb, és mindenképp kerüljön bele hagyma és kevés fokhagyma is.Az egész kb 60 dkg legyen.Teáskanál só rá és ki állás után ki kell nyomkodni.Az egészet összeforgatod egy adag sörtésztával sózod még kicsit jó megborsozod és kanalanként olajban kisütöd.Nagyon nagyon finom.

Sörtészta receptje:2 tojás, a fehérjét habbá kell verni, 1 dl sör vagy szóda, 12 dkg liszt 1 kanál olaj.

2012. júl. 18. 22:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/22 doboszoli ***** válasza:
100%

Ha még nem tettem, közreadnám Szamosi Feri bátyám(Venesz-díjas mesterszakács, és barátom)általa alkotott kapros káposztáját.

Egyik edényben kipirított füstölt szalonnán durvára vágott friss káposztát pirítunk, némi zöldpaprika, és paradicsom társaságában. Élénk tűzön, hogy a káposzta kissé odakapjon. Sóval, borssal ízesítjük.

Közben, (hogy az ördög ne találjon alva) másik edényben pörköltet készítünk tetszőleges húsból, (nálam a csülök a nyerő), a szokottnál egy gondolattal hosszabb lével.

Ha mindkettő félig főt, akkor összeházasítjuk őket, és puhára főzzük.

Most jön a varázslat: ha puha, akkor jóféle (20%-os) tejföllel elkevert rengeteg friss kaporlevéllel nyakon öntjük, egyet rottyan, és az éhező nép elé adjuk.

A friss káposzta, a tejföl, és a kapor olyan íz orgiát produkál, hogy a jóisten letekint az égből.

Természetesen amíg az Úr tekintget, a mátrai rizlinget buzgón fogyasztjuk. Az előtte való pálinka annyira evidens, hogy meg sem említem...

Kiváló, üdítő, mégis tartalmas nyári étel.

Köszönjük, Feri bátyám!!!

2012. júl. 18. 22:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a recepteket, ezek tényleg olyanok, mint amire gondoltam. Különösen doboszoli receptje nagyon tetszik, ezt egész biztos ki fogom próbálni.


Mindkettötöknek mégegyszer köszönöm.

2012. júl. 18. 22:16
 9/22 anonim ***** válasza:
Az nekem is:)) Van a fagyasztóban egy jó nagy adag zsenge kaprom, úgyhogy hétvégén megütjük.Én is köszönöm doboszoli neked is meg Feri bátyádnak is:))
2012. júl. 18. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/22 anonim ***** válasza:
100%
Ennyi dús és remek étek után én már csak szégyenkezve ajánlanám a hamis tök főzelékemet - káposztából. Rövid lével megfőzöm egy kis fej apróra vágott hagymával a legyalult káposztát. Sózom, és belefőzöm a nagy csokor kapromnak az összekötözött szárát. A leveleit apróra vágom, és a legvégén használom. Ha puha a káposzta, készitek egy rántást, és tejföllel elkeverem simra. Ebbe keverem a kaprot, és óvatosan kiforralom. Cukorral, ecettel izesitem. Főleg akkor kerül rá sor, mikor még drága a tök. Talán még jobb az állaga, mint a töké. Mégegyszer bocs. az egyszerűségemért.
2012. júl. 19. 09:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!