Nem megszokott káposztareceptet keresek, ismer ilyet valaki?
Elég sok káposztát kaptam, és szeretnék valami újat készíteni belöle.
Káposztás tészta, lángos, pogácsa, leves, paradicsomos fözelék, rakott már volt, valami mást szeretnénk.
Lehetöleg könnyebb valamit, és nem savanyitott változatot.
Elöre is köszönöm, ha valaki válaszol.
Húsok mellé amerikai káposzta saláta (nekünk nagyon bejön)
Köszönöm a válaszokat, de egyik sem olyasmi, mint amre gondoltam.
A csülkös recept ugyan finomnak tünik, de nem igazán a könnyü kategória, különösen nyáron.
A saláta meg ugyan finom, ki is fogom próbálni, de valami egytálétel-szerüt jobban el tudnék képzelni.
Azt elfelejtettem a kérdésbe beirni, hogy kipróbált recepteket szeretnék, mert az interneten olyan rengeteg van, hogy mire átnézem, vége az évnek.
juj eszembe jutott még egy.zöldségpuffancs.Mindenféle zöldséget feldarabolsz, de a káposzta adja az alapt.Ahhoz mehet még répa, cukkini, borsó, stb, és mindenképp kerüljön bele hagyma és kevés fokhagyma is.Az egész kb 60 dkg legyen.Teáskanál só rá és ki állás után ki kell nyomkodni.Az egészet összeforgatod egy adag sörtésztával sózod még kicsit jó megborsozod és kanalanként olajban kisütöd.Nagyon nagyon finom.
Sörtészta receptje:2 tojás, a fehérjét habbá kell verni, 1 dl sör vagy szóda, 12 dkg liszt 1 kanál olaj.
Ha még nem tettem, közreadnám Szamosi Feri bátyám(Venesz-díjas mesterszakács, és barátom)általa alkotott kapros káposztáját.
Egyik edényben kipirított füstölt szalonnán durvára vágott friss káposztát pirítunk, némi zöldpaprika, és paradicsom társaságában. Élénk tűzön, hogy a káposzta kissé odakapjon. Sóval, borssal ízesítjük.
Közben, (hogy az ördög ne találjon alva) másik edényben pörköltet készítünk tetszőleges húsból, (nálam a csülök a nyerő), a szokottnál egy gondolattal hosszabb lével.
Ha mindkettő félig főt, akkor összeházasítjuk őket, és puhára főzzük.
Most jön a varázslat: ha puha, akkor jóféle (20%-os) tejföllel elkevert rengeteg friss kaporlevéllel nyakon öntjük, egyet rottyan, és az éhező nép elé adjuk.
A friss káposzta, a tejföl, és a kapor olyan íz orgiát produkál, hogy a jóisten letekint az égből.
Természetesen amíg az Úr tekintget, a mátrai rizlinget buzgón fogyasztjuk. Az előtte való pálinka annyira evidens, hogy meg sem említem...
Kiváló, üdítő, mégis tartalmas nyári étel.
Köszönjük, Feri bátyám!!!
Köszönöm a recepteket, ezek tényleg olyanok, mint amire gondoltam. Különösen doboszoli receptje nagyon tetszik, ezt egész biztos ki fogom próbálni.
Mindkettötöknek mégegyszer köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!