Csirkecomb van itthon, milyen egyszerű ételt lehetne belőle készíteni, ami nem a megszokott pörkölt vagy egyszerű sült hús?
1. Sós-borsos-fokhagymás-mustáros tejfölbe mártsd bele a csont mellett bevagdosott combokat, figyelj, hogy mindenhol olyan legyen. Fektesd kivajazott vagy olajos jénaiba vagy tepsibe őket, öntsd rá a maradék tejfölt, takard le alufóliával, és mehet a sütőbe. Ha már megpuhult, vedd le a fóliát, szórj rá reszelt sajtot, és tedd vissza a sütőbe, amíg a sajt meg nem pirul. Mi párolt rizzsel esszük.
2. Fűszeres lisztbe (mehet bele só, bors, pirospaprika, majoranna, fokhagyma és egy pici kömény, vagy amit szerettek) mártogasd bele a combokat, tedd őket kivajazott sütőedénybe. Szórj rá még egy pici lisztet, tegyél rá nyers vöröshagyma karikákat, és reszelt sajttal elkevert fokhagymás tejföllel borítsd be. Süsd fólia alatt 50 percig, aztán fólia nélkül, amíg meg nem pirul. Isteni finom, szaftos husi lesz, ezt is rizzsel vagy dödöllével szoktuk enni.
3. A filézett combot (a csont jó lesz levesbe vagy alaplébe) vágd fel csíkokra, forgasd fokhagymás-ketchupos-mézes-borsos "pácba", és mexikói zöldségkeverékkel süsd meg serpenyőben.
4. Kevés vajon vagy olajon piríts hagymát, fokhagymát. Dobd rá a filézett, csíkozott húst, fehéredésig süsd. Tegyél hozzá lecsepegtetett konzervgombát (ha frisset használsz, akkor még a hús előtt a hagymával párold picit), fűszerezd sóval, borssal, és önts rá tejszínt. Forrald egyet, és már kész is!
Jó étvágyat! :)
De aranyosak vagytok, hogy ennyi receptet küldtetek! Szuper lesz, mert sok húst eszünk de már elég unalmas volt :)
Köszönöm szépen, kipróbálgatom őket :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!