Csuka pörkölt hogyan kell főzni? Van valami trükk amitől jó ízü lesz?
ugyanúgy, mint bármilyen jó pörköltet. a lényeg, hogy az alapot jól készítsd elő, mert a hal hamar megpuhul. szóval
én egy-másfél kiló tisztított halhoz két szép hagymából zsíron egy dús pörköltalapot készítek. a hagymát picit megsózom, és mindig pici vízzel pépesre párolom. ha már krémszerű, akkor teszek bele jóféle pirospaprikát (nyáron hámozott paradicsomot-paprikát 1-1 szemet) óvatosan átkeverem benne a halhúst, finoman sózom és csak annyi vízzel (esetleg, ha van halalaplé)öntöm fel, amennyi ellepi. lassan hagyom főni, közben már nem keverem, csak rázogatom.
alaplevet a fejből, farokból stb is lehet előre főzni.
nagyon finom főleg túróscsuszával, vagy kapros-túrós nokedlivel.
a halpaprikást ízlés szerint tálaláskor tejfölözni is szokták.
egy szem mokkacukor a szaftba nagyon finoman lágyítja az ízeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!