Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csuka pörkölt hogyan kell...

Csuka pörkölt hogyan kell főzni? Van valami trükk amitől jó ízü lesz?

Figyelt kérdés
Köszönöm !! A konyhában elég jól elboldogulok ,de eddig még csuka és hal pörköltet nem főztem...
2012. jan. 31. 21:23
 1/1 anonim ***** válasza:

ugyanúgy, mint bármilyen jó pörköltet. a lényeg, hogy az alapot jól készítsd elő, mert a hal hamar megpuhul. szóval

én egy-másfél kiló tisztított halhoz két szép hagymából zsíron egy dús pörköltalapot készítek. a hagymát picit megsózom, és mindig pici vízzel pépesre párolom. ha már krémszerű, akkor teszek bele jóféle pirospaprikát (nyáron hámozott paradicsomot-paprikát 1-1 szemet) óvatosan átkeverem benne a halhúst, finoman sózom és csak annyi vízzel (esetleg, ha van halalaplé)öntöm fel, amennyi ellepi. lassan hagyom főni, közben már nem keverem, csak rázogatom.

alaplevet a fejből, farokból stb is lehet előre főzni.

nagyon finom főleg túróscsuszával, vagy kapros-túrós nokedlivel.

a halpaprikást ízlés szerint tálaláskor tejfölözni is szokták.

egy szem mokkacukor a szaftba nagyon finoman lágyítja az ízeket.

2012. febr. 1. 07:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!