Hogyan csinálja, hogy puhább legyen a hús?
Figyelt kérdés
Anyukám pörköltje mindig kicsit száraz, kemény és nem olyan szaftos.. Mindig ha máshol eszek pörköltet, ott sokkal puhább, szinte szét omlik a számba.. Hogy tudná puhábbra csinálni?? Tovább kell főzni?? Mit tanácsoljak neki?? Köszönöm a válaszokat előre is!! :)2012. jan. 14. 12:32
1/7 anonim válasza:
Tovább kell főzni a húst. Szaftos pedig a jó alapoktól lesz. Jól lesütött hagymátol, én mindig minden pörköltbe a piritott hagymára teszek ,kevés lecsót , vagy paprikát paradicsomot. Soha nem bő lével főzöm hanem mindig annyival ami éppen elepi húst. Amikor a hagymára és lecsora ráteszem a húst akkor nem teszek rá addig vízet amig a hús saját levét kinem engedi,igy párolom ,amikor látom,hogy kell még rá folyadék,akor azt potolom. Lassú tüzön főzök minden pörköltet.. Vannak húsok amiknek 2-3 óra is kevés marha,szív zuza ,stb. A pörkölt fözés türelem játék.. Ha türlmesek vagytok akkor tuti siker...
2/7 anonim válasza:
még annyit tennék hozzá az előző válaszoló tippjeihez, hogy az alapanyagtól is sok függ. egy sovány sertéscombból szerintem nem lesz olyan finom zaftos pörkölt, mint mondjuk egy lapockából. lehet, hogy anyukád nagyon száraz húsból készíti.
3/7 anonim válasza:
a megfelelő hús kiválasztása fontos.marhalábnszárból lehet
a szerintem a legfinomabb pörköltet készíteni,bár kell rá időt szánni, 2-3 óra is eltelhet, mire tökéletesen omlós, szaftos lesz. viszont megéri a fáradságot. utána nálam a lapocka jön. a sertéscomb már sokkal masszívabb hús, tehát tovább kell főzni, de nagyon lassan, hogy ne száradjon ki és finom legyen.
a pörköltök alatt legyen mindig annyi sűrű szaft, hogy a hús ne "lógjon" ki belőle, de ez nem a vízzel való nyakonöntést jelenti, hogy hadd főjön.
figyelni kell mindig, és arra is gondoljunk, hogy tálaláskor a szaftnak a köretet is majd be kell vonnia.
4/7 anonim válasza:
Az első válaszadónak higgy, mert az tuti pörkölt.
5/7 anonim válasza:
A második is igazat írt. Nem minden fajta húsból lehet jó pörköltet főzni,és csak zsírral lehet. Olajjal soha nem lesz jó szaftja.
6/7 doboszoli válasza:
A szaftosságot a hús fajtája, az omlósságot a főzési idő határozza meg.
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm!! Aranyosak vagytok, átadtam a tanácsaitokat, megfogadta, és nagyon finom lett!! :):)
2012. jan. 16. 09:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!