Küldenél babgulyás receptet, linket?
Itt van egy állítólag diétás babgulyás recept.
Azért a babgulyás nemcsak hús meg bab. nem szoktuk borjóból csinálni, de , ha ahol élsz és az van, akkor megpróbálhatod.(de szerintemm idősebb marha is van ) lábszár, comb, nyak, ami puha és megfelel pörköltnek. valóban pörkölttel kezdjük, 60 deka színhúshoz számolj két közepes vöröshagymát, amit zsiradékon megdinsztelsz.kis sóval, csipet vízzel főzd majdnem pépesre. ekkor rá a kockázott husi és jól átkeverve, fedő alatt párolni, míg ki nem adja a saját levét.
ekkor kell rá a pirospaprika, egy kis őrölt kömény, ha van 1-1 szem paprika paradicsom-ez héj nélkül, és mindig pici víz hozzáadásával puhítani a húst. ha már kezd puhulni, mehet bele az áztatott bab, de, ha konzerv, akkor csak a hús puhulás végén.
kb 25-30 deka zöldséget megpucolunk, sárgarépa, fehérrépa, egy darab zeller, hasábokra vágva a babbal együtt mehet bele.
Mi a végén 1-2 szem krumplit is teszünk bele kockákra vágva, de a babgulyásba nem feletétlen kell, viszont finom tőle.Persze sózunk is, amennyire szükséges, ős egy kis őrölt bors sem hiányozhat egy jó gulyásból.
legvégül csipetkét főzünk bele, az nem tudom, hogy nálatok mennyire szokás.
próbáld olyanra készíteni, ahogy a párod emlékeiben él:)
Sok sikert.
Én a borjút mondjuk erre sajnálnám, az nálunk igen "minőségi" husi, inkább csinálnám marhából, de ha borjú, akkor annál finomabb lesz.
Áztasd be a babot.
A borjút tedd fel pörköltnek, amikor kész, hígítsd fel a levét, tegyél rá apróra vágott petrezselymet, rakd bele a babot, babérlevelet, amikor az félig megfőtt, rakj bele karikára szelt répát-gyökeret, pár szem krumplit.
Van, aki egyszerre teszi fel a beáztatott babot a kockára vágott marhával, kevés apróra vágott vöröshagymát, sót, babérlevelet. Amikor mindez már majdnek teljesen készre főtt, akkor rakja bele a zöldséget, krumplit, petrezselymet, és vékony (paprikás) rántást készít hozzá.
Ha ezzel a módszerrel készíted, és magadnak először kiszedel belőle, hogy ne legyen rajta paprika, akkor a "lényegből" te is ehetsz nyugodtan, nem fog rajtad kijönni az allergia.
Én pulykacombból csinálom, ez egy jó recept, szalonnát hagyd ki, és a 7es pontot is, soha nem rántom be, mert ha sok hagyma és hús, krumpli van benne, fölösleges berántani. Ha diétásat akarsz olajjal, ha finomabbat, akkor libazsírral készítsd a hagyma dinsztelését.
Itt az a gond, Kedves Kérdező, hogy ha pörkölt-alappal indítod, akkor arra rámegy a paprika, ami neked nem jó.
Ha viszont síma vízben kezded el egyszerre főzni a babot és a husit, a végén be kell rántani, hogy ne egy híg lötty legyen a kajád.
Ezért megteheted (ahogy korábban már írtam), hogy berántás előtt kiszedel magadnak egy adagot, és csak a többire teszel paprikásos rántást, a magadéra vagy egyáltalán nem, vagy azt is berántod, de paprika nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!