Babgulyásba ha nem teszek füstölt húst csak simát attól még lehet nagyon fincsi? Valamint írnátok valami ütős babgulyás receptet? Másodiknak mit csináljak hozzá?
Lehet füstölt hús nélkül is késziteni, de akkor nem olyan finom. Ha más nincs, kevés füstölt kolbászt tegyél bele, az is elég hozzá - és nem kell belöle sok.
Mivel ez igen tartalmas leves (gyakorlatilag egytálétel), ezért utána legfeljebb valami édességet érdemes késziteni.
Receptet meg sokat találsz az interneten, de akár ezen az oldalon is, nézd meg a keresöben.
Utána túrós vagy krémes palacsinta.
Én hét végén akarok bablevest + palacsintát.
Régebben sokszor készítettem a babgulyást úgy, hogy savanyú káposztát raktam bele (valahol egyszer olvastam). Isteni finom :) És igen, füstölt hússal az igazi, anélkül.... valami füstölt azért menjen bele.
Ja és nálam a sok tejföl is hozzá jár.
Én egy jó krumplis vagy túrós pogácsát tudok elképzelni mellé :)
én is csak húsból készítem, de , ha van egy darab szalonnabőrke, vagy egy kis füstölt kolbász, valóban jó ízt ad neki.
először fölteszem jó szaftos pörköltnek a húst, bele a beáztatott babot. ha már majdnem kész, akkor teszek bele zöldséget, egy pár szem krumplit is (mi így szeretjük),majd ezeket is megfőzöm, mindig csak kevés vízzel pótolom, hogy jó tartalmas, sűrű maradjon. végül csipetkét vagy, ha nincs ídőm rá, kézi tarhonyát főzök bele.
hozzá kenyér helyett pogácsát adok, vagy ha nem azt, akkor én is palacsintát sütök,ami utána a desszert.
nagyon laktató, valóban a pasik imádják.
ha szeretitek csípőspaprika is mehet bele.
Babgulyásba én soha nem teszek füstölt húst, csak pörköltes húst, 1 parika, paradicsom, zöldség és bab, csak a bablevesbe teszek füstöltet.
Utána lehet palacsinta, smarni, lángos, aranygaluska borsodóval, rétes, gyümölcsös piskóta vanília öntettel, stb.
úgy is fonom lesz, de szerintem a füstölt íz benne a legjobb. ha nincs itthon füstölt hús, akkor szalonna bőrt, vagy pár karika kolbászt főzök bele.
utána valami édeset csinálnék pl. palacsinta, császármorzsa.
Eltérő vélemények, eltérő ízlések. Ez így van rendjén!!
Nálam fele-fele a friss, és füstölt húsok aránya.
Rántani nem szoktam, soha. Egy kis jóféle köröm, csülök, olyan lét ad, amit még éppen lehet kanállal enni.
Kérdező! Jó ötlet a hasán keresztül elbűvölni a férfiakat, de.... Bocs!DD)
Na akkor most derült ki hogy én mennyire elvagyok tévedve.
Én szoktam csinálni (ezek szerint az én elnevezéseim szerint) babgulyást és csülkös bablevest.
A babgulyásba egyáltalán nem teszek füstöltet, mert nálam az lényegében egy gulyás leves babbal, a csülkös bablevesbe meg csak füstőlt csülköt teszek, abba sima húst nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!