Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevált Babgulyás recepteketet...

Bevált Babgulyás recepteketet írnátok?

Figyelt kérdés

Ballagási ebédre Babgulyást szeretnék csinálni bográcsban,és olyan recepteket várok, amik már kipróbáltak.

Azt sem tudom hogyan kell készíteni, még sosem csináltam, de nagyon szeretem.


köszi, 28/N


2010. máj. 2. 19:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Egy 16 literes bográcshoz, 12-14 jóbarátnak:

2 láda sör :-)

2,5 kg hús, amiben legyen csontos, füstölt sertés és marha (felkockazva)

1 kg vegyes zöldség

1-2 paradicsom

1-2 paprika

5-6 közepes hagyma

pár gerezd fokhagyma

1 liter szárazbab

bors

pirospaprika

kakukkfű

Erős Pista

szalonna


A tüzet begyújtjuk, egy házi szilvát legurítunk, sört bontunk, és indulhat a főzes...


A szalonnát zsírjára pirítom, az apróra vágott hagymát beleteszem, kevergetem. A felaprózott húsokat és a csontos részeket utána küldöm, aztán már mehet is a só, a bors, a pirospaprika. Kb. 10 perc múlva hozzáadom a felaprított zöldségeket is, újabb 10 perc után 2 liter vízzel felöntöm. Persze a tűzről sem feledkezem meg. Most már főhet egymagában is, időnként azért megrázogatom a bográcsot. A szárazbabot külön edényben felteszem főni, sózom, és 1 babérlevelet is hozzáadok. Amikor már a hús és a zöldségek is puhára főttek, a felkockázott paprikát és paradicsomot is hozzáadom, a megfőtt babot szintén. A bab levéből annyit teszek a bográcsba, hogy a hozzávalókat jó bővel ellepje. Kakukkfüvet és Erős Pistát is teszek bele, még főzöm 10 percig, amíg az ízek jól összebarátkoznak. Aki szereti, csipetkét is főzhet bele, ami 2 tojással és 15 dkg liszttel készül. Jó étvágyat!

2010. máj. 2. 19:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

hát, ha nem akarsz órákig főzőcskézni, akkor a konzerv babot ajánlom



csinálsz a húsból egy pörköltalapot - sok hagymát kis szalonnából olvasztott zsíron jól megpirítasz, rádobod a kockára vágott húst, sózod - marha és sertés mehet vegyesen is, csak arra vigyázz, hogy a sertéshúskockák kissé nagyobbak legyenek, mert az hamarabb fő. Ha a hús minden oldala szürkére pirult, pirospaprika rá és annyi víz, hogy ellepje a húst, + néhány gerezd fokhagyma, kis gulyáskrém is mehet - 1 órán át főzöd, többször le fog párolódni róla a víz, de majd pótlod....


1 óra után, ha a hús puha rádobod a zöldséget és felengeded vízzel - zöldséget úgy szoktam vágni, hogy a könnyebben megfövők nagyobb darabban vannak, mint nehezebben fővők....ha a zöldség már majdnem puha, akkor konzervbab mehet bele, a levével együtt, összeforralod és utánaízesíted.

2010. máj. 2. 20:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
ja a zöldségek: zeller, paszternák, paprika, paradicsom (ezek már a pörköltalapba mehetnek) petrezselyemgyökér, krumpli, répa
2010. máj. 2. 20:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
74%
most volt pont a radiokabareban:D a fazon csinalt 1 rendes babgulyast aztan rakott bele artalmatlan kek szinu etelfesteket, igy kapsz tinta szinu babgulyast... vicces lehet:D
2010. máj. 2. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
100%
Én épp tegnap főztem,hasonlóan az első hozzászólóéhoz csak én sertés csülköt kockáztam bele mert a bőrös hus a lényege+fustölt oldalas vagy 4-5 szelet ,a végén megszoktam "zötyögtetni" ugy lesz jó sürü és szaftos.
2010. máj. 2. 21:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
ez tuti bevált: szalonnát apró kockára vágsz, rádobsz szintén kockára vágott vöröshagymát, zúzott fokhagymát, megszórod pirospaprikával, felöntöd húsleveslével (én kockából szoktam) rádobod a kockázott husit, ha megfőtt a husi, a konzerv babot, meg füsölt kolbászt, némi fűszer: őrölt kömény, pirospaprika, só-bors-delikát. azért nem írom miből mennyi kell, mert nem tudom hány személyre és milyen fűszeresen szeretitek. én mindig így csinálom és imádja a család.
2010. máj. 2. 21:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
imádom-imádom, nagyon jók a receptek, már alig várom, nyami:)
2010. máj. 2. 21:35
 8/9 anonim ***** válasza:
Istenien hangzik! Remélem sikert arattál vele, én azt hiszem, holnap megpróbálkozom vele életemben először!
2010. nov. 25. 11:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon finom lett, sok sikert:)
2010. nov. 25. 18:34

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!