S. O. S.! Hétvégén 20 fős társaságnak kell babgulyást főznöm! Valaki küldene pontos receptet hogy 20 főre miből mennyi kell?
kb 6 kiló sovány lapocka, egy kiló hagyma, 2 kiló beáztatott tarkabab, másfél kiló vegyeszöldség 2 kiló krumpli,20 deka
száraz kézitarhonya (csipetke helyett nagyon jó )10 deka jó minőságű pirospaprika. 2-3 szem paprika, pardicsom.
kb fél kiló zsír, ha a hús zsírosabb, akkor kevesebb is elég.
az apróra vágott hagymát a zsíron megdinszteled, egy ek. sóval. ráteszed a kockázott húst és jól átkeverered, fehéredésig. hagyni kell, hogy kiadja a saját levét.utána mehet rá a pirospaprika, egy ek. őrölt kömény. a paprika, paradicsom és a beáztatott bab. először annyi vízzel (hús, vagy csontlével felengedni, amennyi ellepi. rövid lével főzni. amikor majdnem puha a bab is, akkor meget bele a kis hasábokra vágott zöldségféle (fehér-sárgarépa-zeller), legvégül a krumpli.megint felengedni a levét amennyi kész levest akarunk. ha forrdogálni kezd újra, akkor főzzük bele a tésztát.
Közben kóstolgatni, elég sós-e,kis borsot is lehet beletenni, külön adni hozzá csípőspaprikát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!