Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Babgulyást főznénk, miből...

Babgulyást főznénk, miből mennyi kell?

Figyelt kérdés

Van egy 25 literes kondérunk és abba miből mennyi, hogy finom babgulyást főzünk? /sulis főzőverseny/

Esetleg hasznos tippeket elfogadok. :)


2011. jún. 10. 20:29
 1/3 anonim ***** válasza:
2kg szárazbab, amit előző este beáztattok, 3kg disznóhús(lapocka)1 kg füstölt kolbász, 12 szál sárgarépa (lehetőleg tavalyi)6 szál petrezselyem, másfél kiló krumpli, 4 fej vöröshagyma,babérlevél, majoránna,só,pirospaprika, 25 deka zsír. A zsíron megdinszteled a hagymát, meghinted pirospaprikával, és azonnal felöntöd 10 liter vízzel.Beleteszed a felkockázott húst(egyforma kockák legyenek)és megsózod. Félórányi fővés után mehet bele a bab(előző este áztasd be!!!),és a babérlevél(3 egész) újabb félóra múlva a zöldségek és a felkarikázott kolbász, újra felfő, akkor 10 perc múlva a krumplit is tedd bele.Ekkor mehet bele majoránna, ne korábban, mert keserű lesz.Pótold a vizet, ami esetleg elfőtt.Ebből 20 liternyi gulyás lesz.Nyerjétek meg azt a versenyt!
2011. jún. 10. 20:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönjük:)

Én hallottam olyat, hogy füstölt csülköt is lehet bele tenni, akkor a kolbász nem kell bele?:O

2011. jún. 10. 23:19
 3/3 anonim ***** válasza:
mehet bele mindkettő, úgy jó ha kiadós...
2011. jún. 12. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!