Babgulyást főzök most először kellene 1 kis segítség! RÁNTÁS?
Elméletileg 1:1 térfogatarányban kell. Én olyan 20-25 deka lisztból csinálnám. Olaj nem tudom mennyi, tegyél ki lisztet, és önts rá olajat, hogy kicsit nagyobb morzsák legyenek. Már ha nem esztek túl zsírosan.
Én pont most csinálam azt, hogy réteslisztből készítettem a rántást, egyáltalán nem lett csomós!
Én speciel nem rántom se a gulyást, se a babgulyást, bableves hangulat kérdése.
12 l-e fazekam van, de 2 evőkanál lisztnél többet nem rakok bele, és annyi zsírt, hogy sűrű maradjon./lehet olajjal is, de én az egészségtelen zsírt pártolom/
a gulyásféléket nem rántjuk, legalábbis mifelénk.
meg lehet azt olyan sűrű csinálni, hogy a fakanál megálljon benne.
jó sűrű pörkölt, bele az áztatott bab, sárgarépa, zeller,
zöldség,(mi pár szem krumpli is a végén ) és csipetke, vagy száraz kézitarhonya, ami, ha megdagad, olyan, mint a csipetke.
egy kis őrölt kömény,bors, és persze a jóféle pirospaprika
kerül, még a pörkölt szakaszban bele.
egy két szem paprika, paradicsom is is mehet szaftba.
üdv.
A babgulyás nem rántjuk.
A kétszer visszafőzött hagyma, és a vegyes csontos hús ad neki olyan sűrű lét, hogy szükségtelen. Ha híg, akkor a főzés módjával van valami baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!