Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Babgulyást főzök most először...

Babgulyást főzök most először kellene 1 kis segítség! RÁNTÁS?

Figyelt kérdés
16 literes fazékba főzöm ahoz mennyi rántás kell(lisztből olajbol mennyi?)ja és hogy csináljam hogy ne legyen csomós a rántás?
2011. jún. 25. 12:24
 1/7 anonim ***** válasza:

Elméletileg 1:1 térfogatarányban kell. Én olyan 20-25 deka lisztból csinálnám. Olaj nem tudom mennyi, tegyél ki lisztet, és önts rá olajat, hogy kicsit nagyobb morzsák legyenek. Már ha nem esztek túl zsírosan.

Én pont most csinálam azt, hogy réteslisztből készítettem a rántást, egyáltalán nem lett csomós!

2011. jún. 25. 12:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Én speciel nem rántom se a gulyást, se a babgulyást, bableves hangulat kérdése.

12 l-e fazekam van, de 2 evőkanál lisztnél többet nem rakok bele, és annyi zsírt, hogy sűrű maradjon./lehet olajjal is, de én az egészségtelen zsírt pártolom/

2011. jún. 25. 12:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Szerintem sok bele az a 20-25 dkg liszt.
2011. jún. 25. 12:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
A hüvelyesekből készült leveseket nem érdemes berántani. Másnapra rántás nélkül is sűrű lesz!
2011. jún. 25. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell rántás bele.pöri alap,aztán mikor félig puha a husi,mehet bele a zöldség,és felöntöd tetszés szerint vizzel.
2011. jún. 25. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
66%

a gulyásféléket nem rántjuk, legalábbis mifelénk.

meg lehet azt olyan sűrű csinálni, hogy a fakanál megálljon benne.

jó sűrű pörkölt, bele az áztatott bab, sárgarépa, zeller,

zöldség,(mi pár szem krumpli is a végén ) és csipetke, vagy száraz kézitarhonya, ami, ha megdagad, olyan, mint a csipetke.

egy kis őrölt kömény,bors, és persze a jóféle pirospaprika

kerül, még a pörkölt szakaszban bele.

egy két szem paprika, paradicsom is is mehet szaftba.

üdv.

2011. jún. 25. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 doboszoli ***** válasza:

A babgulyás nem rántjuk.

A kétszer visszafőzött hagyma, és a vegyes csontos hús ad neki olyan sűrű lét, hogy szükségtelen. Ha híg, akkor a főzés módjával van valami baj.

2011. jún. 27. 05:50
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!