Első próbálkozásom bográcsban. Valaki adjon tippet hogyan csináljak bográcsban egy jó sűrű babgulyást 5 személyre? F/17
1 hetem van rá körülbelül.
Ha lehet sertéshúsból
Sohasem csináltam még ilyesmit tehát minden kis lépést kérnék.
ha szárazbabot használsz, 24 órával előtte áztasd be
5 személyre szükséged lesz 0,8-1 kg húsra
ezt fel kell kockázni
4 nagyobb fej hagymát felaprítasz
a bográcsban zsírt/ olajat melegítesz (2-3 evőkanálnyit)
a hagymát rádobod és üvegesre párolod, kavargasd folyamatosan
rádobod a húst is + 2 ek-nyi sót, kevergetve pirítod, amíg a hús meg nem szürkül, minden oldalán
leveszed a tűzről, pirospaprikát szórsz rá és jó alaposan elkevergeted
belerakod a babot és felöntöd annyi vízzel, hogy ellepje + 4-5 erezd egész fokhagymát teszel bele + 2 nagyobb babérlevelet + gulyáskrémet is rakhatsz hozzá
visszarakod a tűzre és figyelsz rá, hogy ne égjen oda, elég folyadék legyen rajta + néha megkevered
amikor a bab és a hús már majdnem puha, felöntöd még vízzel, raksz bele 4-5 sárgarépát kockára vágva, egy öklömnyi darab zellergumót felkockázva, két petrezselyemgyökeret felkockázva + só + bors (de előbb kóstold meg, szükséges-e
ha félig puha a répa, akkor mehet bele a kockára vágott krumpli....
ha kész a krumpli, kész a leves is
jó kis parasztkenyeret hozzá és nyami
ha csalni akarsz a babbal és nem szárazbabból csinálod, akkor a zöldségek megpuhulása után önts bele 3-4 konzerv vörös babot a levesbe ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!