Ezeket a kelt tésztákat hogyan készítsem?
Nem igazán értem a kérdést, mert ha már a tésztát elkészítetted, kinyújtottad, kiszaggattad, megtöltöd, megadod a formáját és megsütöd, akkor az már kész.
Lekváros, vagy túrós batyu: elnyújtod a tésztát, majd kockára darabolod (először kb. 10-12 cm. széles csíkokra, majd azokat is keresztbe, hogy széle-hossza egyforma legyen) utána az egyes kockák közepébe helyezet a tölteléket. A négy sarkát összecsíped (=ujjaddal összenyomod), és mehet a tepsibe = kész a batyu!
Ha ugyanígy eldarabolod a kinyújtott tésztát, cukrozott kakaót, vagy éppen lekvárt, túrót teszel a közepébe. Majd sarkánál fogva elkezded feltekerni, amikor megvan, a két sarkánál egy kicsit meghajlítod = kész a kifli = bukta.
Első vagyok.
Szerintem a kérdező már profi a tortasütésekben, ahol ugyebár az egyben megsütött sütit utólag darabolja.
Most ott a gondja, hogy azokat a tésztaféléket, amiket sütés előtt, előre ki kell "szabni" és úgy megsütni, azt hogyan kell csinálni.
Én legalábbis ezt vettem ki a kérdéséből.
Megpróbálok másképp fogalmazni..:D
Szóval. Létezik kakaós csiga. Az ugye kelt tészta, kakaóval. Meg mondjuk lekváros bukta. Az kelt tészta lekvárral. De olyan nincs, hogy kakaós bukta, mert a kakaós kelt tésztát CSIGA FORMÁJÁBAN KÉSZÍTJÜK, NEM BUKTA FORMÁBAN. És a kérdés az, hogy a MÁK, DIÓ, ÉS ALMA tölteléket milyen kelt tésztaként készítjük hagyományosan: bukta, batyu, csiga, vagy valami más?
Így értitek?
szóval neked ezt jelenti a "DARABOS" (????OMFGĐłđ-€á/+?!)...jó hogy egy nyelvet beszélünk... XD
ha kreatívkodni akarsz csinálhatsz pl. töltött brióst, de az nehéz, előttem már írták a svájci kiflit, dióval vagy mákkal, akkor csinálhatsz pl csokis croissantokat, ízes és vaníliás párnákat, pozsonyi kifliket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!