Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ezeket a kelt tésztákat...

Ezeket a kelt tésztákat hogyan készítsem?

Figyelt kérdés
Mákos, diós, almás (és még esetleg pudingos, de az nem fontos) DARABOS kelt tésztát szeretnék sütni tehát nem sütemény szeleteket. A kérdésnek az a lényege, hogy pl. a lekváros kelt tésztát bukta formájában, a túrósat meg batyu formájában, a kakaósat meg csiga formájában készítjük, persze pékségekben előfordul variálás, de nem jellemző pl. a lekváros batyu, meg a kakaós bukta. Tehát a fenti alapanyagokat milyen formában süssem, ti hogy szoktátok?
2012. jún. 19. 08:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nem igazán értem a kérdést, mert ha már a tésztát elkészítetted, kinyújtottad, kiszaggattad, megtöltöd, megadod a formáját és megsütöd, akkor az már kész.


Lekváros, vagy túrós batyu: elnyújtod a tésztát, majd kockára darabolod (először kb. 10-12 cm. széles csíkokra, majd azokat is keresztbe, hogy széle-hossza egyforma legyen) utána az egyes kockák közepébe helyezet a tölteléket. A négy sarkát összecsíped (=ujjaddal összenyomod), és mehet a tepsibe = kész a batyu!


Ha ugyanígy eldarabolod a kinyújtott tésztát, cukrozott kakaót, vagy éppen lekvárt, túrót teszel a közepébe. Majd sarkánál fogva elkezded feltekerni, amikor megvan, a két sarkánál egy kicsit meghajlítod = kész a kifli = bukta.

2012. jún. 19. 08:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
Mi a kérdés?
2012. jún. 19. 08:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Első vagyok.

Szerintem a kérdező már profi a tortasütésekben, ahol ugyebár az egyben megsütött sütit utólag darabolja.

Most ott a gondja, hogy azokat a tésztaféléket, amiket sütés előtt, előre ki kell "szabni" és úgy megsütni, azt hogyan kell csinálni.

Én legalábbis ezt vettem ki a kérdéséből.

2012. jún. 19. 09:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 A kérdező kommentje:

Megpróbálok másképp fogalmazni..:D

Szóval. Létezik kakaós csiga. Az ugye kelt tészta, kakaóval. Meg mondjuk lekváros bukta. Az kelt tészta lekvárral. De olyan nincs, hogy kakaós bukta, mert a kakaós kelt tésztát CSIGA FORMÁJÁBAN KÉSZÍTJÜK, NEM BUKTA FORMÁBAN. És a kérdés az, hogy a MÁK, DIÓ, ÉS ALMA tölteléket milyen kelt tésztaként készítjük hagyományosan: bukta, batyu, csiga, vagy valami más?


Így értitek?

2012. jún. 19. 09:18
 5/9 anonim ***** válasza:
diós, mákos kifli, almás táska,batyu.
2012. jún. 19. 09:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Darált mákkal vagy darált dióval úgy töltöd, mint a bejglit, de kifliként is készítheted, vagy dióval aranygaluskát sütsz. Almával lepénynek zsíros élesztős tésztába, de én például ezen kívül almát nem használok kőttesbe. Szia!
2012. jún. 19. 09:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
előttem már elég sokat leírtak, plusszban: diós csigát is készíthetünk ugyanúgy, mint kakaóscsigát, illetve réteseket is készíthetünk pl. almás diós vagy meggyes mákos töltelékkel hajtogatott élesztős tésztából
2012. jún. 19. 10:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat. De lepények, bejgli, mint mondtam nem jó, mert darabos sütemény kell :)
2012. jún. 19. 15:33
 9/9 anonim ***** válasza:

szóval neked ezt jelenti a "DARABOS" (????OMFGĐłđ-€á/+?!)...jó hogy egy nyelvet beszélünk... XD

ha kreatívkodni akarsz csinálhatsz pl. töltött brióst, de az nehéz, előttem már írták a svájci kiflit, dióval vagy mákkal, akkor csinálhatsz pl csokis croissantokat, ízes és vaníliás párnákat, pozsonyi kifliket

2012. jún. 19. 16:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!