Hogyan készítsem el úgy a csirkecombot, hogy ne legyen túl száraz?
Figyelt kérdés
Csirkecombból eddig csak csirkepaprikást készítettem, illetve még panírozás után bő olajban , vagy tepsiben csak úgy megsütöttem.De a legutolsó szerint túl száraz lesz, úgy nem szeretjük.Hogyan lehetne még elkészíteni?2012. jún. 13. 13:58
1/9 anonim válasza:
Sütés előtt locsold meg forró zsiradékkal, vagy hirtelen süssed meg a külső részét és csak utána tedd sütőbe.
2/9 anonim válasza:
Nem lesz az száraz! Rakd zsírozott tepsibe sorban, egymás mellé, pár korty vizet önts rá, és borítsd be alufóliával. Amikor átpuhult, fólia le, pirosra sütöd és rögtön kiszeded. Nem kell megvárni, míg kiszárad, gyorsan süsd pirosra, és akkor szaftos marad a belseje.
3/9 anonim válasza:
Süthetek sóágyon vagy előre serpenyőben kicsit átsütöd és utána pl. kuktában párolod.
4/9 anonim válasza:
Ha rántottat akarsz csinálni, rövid ideig főzd levesben, vedd ki, csurgasd le, picit sózd át és úgy panírozd. Nagyon finom, puha lesz a rántott csirkecomb és a közepe sem marad nyers.
5/9 anonim válasza:
Csinálj töltött csirkecombokat. a bőre alá töltött tölelék nem hagyja kiszáradni a húst.Én gombás töltelékkel szoktam, nagyon finom. a bőre szép piros lesz, a hús pedig omlós.
ha simán akarod megsütni, valóban zsír, pici víz és a fólia a legjobb módszer, ahogy mások is írták.
6/9 anonim válasza:
Még az is jó megoldás, ha vákony, húsos szalonnaszeletekkel borítod be combokat, akkor sem szárad ki.
7/9 anonim válasza:
Ha tepsiben sütöd és már megpuhult akkor vedd le róla az lufóliát ,és saját szaftjával locsolgasd meg 10 percenként . 3 szor . igy nem szárad ki és omlos lesz..
8/9 anonim válasza:
Süssed kiolajozott, vagy zsírozott tepsiben, mehet alá szalonna is, rá a befűszerezett combok, majd karikára vágott zöldpaprika, negyedbe vágott 2-3 fej hagyma, és pár szem paradicsom, ha van gomba, vagy cukkini, az is mehet bele, ezután alufóliát rá és 1 órát sütöd, nagyon finom szaftja lesz, rizzsel finom.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm Mindenkinek a választ, úgy csináltam ahogy írtátok tepsiben, nem száradt ki egyáltalán, nagyon finom, szaftos lett.Miután levettem az alufóliát nem mertem sokáig pirítani a tetejét, nehogy megint kiszáradjon, de az íze így is isteni volt:))
2012. jún. 14. 14:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!