Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Rakott krumpliba a rétegek...

Rakott krumpliba a rétegek közé tehetek füszeres besamel mártást, hogy ne legyen száraz?

Figyelt kérdés
2 napra csinálom,nem szeretném ha holnap száraz lenne ..
2012. ápr. 17. 11:21
 1/8 anonim ***** válasza:
Mi bőven meglocsoljuk tejföllel a rétegeket, meg a kolbász is enged valamennyi levet magából. Így másnapra sem szárad ki :)
2012. ápr. 17. 11:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
49%
Vagy házitejfölt használj,vagy főzőtejszínt. És lehetőleg füstölt kolbászt. Úgy nem lesz soha száraz még másnap sem. A besamel nem a legjobb megoldás.
2012. ápr. 17. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:

süsd meg zsírban egy kicsit a kolbászt, úgy tedd bele, locsold meg a zsírjával is. tejföllel is locsold a rétegek között, nem fog kiszáradni.a maradékot jól lefóliázva (nem elég pl csak a jénai teteje )tedd hideg helyre.nem kell hűtőbe, mert a krumpli nagyon merev lesz másnapra.

besamellel már túl tömény lenne egy rakottkrumpli.

2012. ápr. 17. 11:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
52%
A besamelt is lehet hígabbra csinálni. Csináld úgy nyugodtan, én sokszor használom a rakott dolgokhoz, nagyon finom lehet úgy is!
2012. ápr. 17. 11:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
63%
Hát, én vendéglátóipariba jártam, és igenis besamellel csináltuk a rakott krumplit! Jól mondták, hígabbra kell, és akkor tökéletes lesz!
2012. ápr. 17. 11:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
82%

Az én nagymamám ugyan nem járt vendéglátóiba soha, de 65 éve süt-főz, és soha semmi mást nem rak a rakottkrumpliba, mint krumplit, tojást, füstölt kolbászt (előtte megsüti) és a rétegeket megkeni tejföllel és a kolbászból kisült zsírral.


Jénaiba alulra rak krumplit, rá tojás, kolbász, tejföl, kolbász zsírja, aztán megint krumpli stb, tetejére krumpliréteg és jó nagy adag tejföl.

2012. ápr. 17. 12:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:

Én is átsütöm egy kis zsíron a karikára szelt füstölt kolbászt.

A zsírjának kb. felét és valamennyi tejfölt legalólra teszek, úgy pakolom rá soronként a krumpli+tojás+kolbász+krumpli rétegeket. A legtetejére ráöntöm a maradék kolbász-zsírt és jó vastagon a tejfölt!

2012. ápr. 17. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim ***** válasza:
73%
én minden réteg közé jó sok tejfölt rakok, és másnapra sem száraz egyáltalán. 2 nagy doboz tejfölt szoktam elhasználni.
2012. ápr. 17. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!