Rakott krumpliba a rétegek közé tehetek füszeres besamel mártást, hogy ne legyen száraz?
süsd meg zsírban egy kicsit a kolbászt, úgy tedd bele, locsold meg a zsírjával is. tejföllel is locsold a rétegek között, nem fog kiszáradni.a maradékot jól lefóliázva (nem elég pl csak a jénai teteje )tedd hideg helyre.nem kell hűtőbe, mert a krumpli nagyon merev lesz másnapra.
besamellel már túl tömény lenne egy rakottkrumpli.
Az én nagymamám ugyan nem járt vendéglátóiba soha, de 65 éve süt-főz, és soha semmi mást nem rak a rakottkrumpliba, mint krumplit, tojást, füstölt kolbászt (előtte megsüti) és a rétegeket megkeni tejföllel és a kolbászból kisült zsírral.
Jénaiba alulra rak krumplit, rá tojás, kolbász, tejföl, kolbász zsírja, aztán megint krumpli stb, tetejére krumpliréteg és jó nagy adag tejföl.
Én is átsütöm egy kis zsíron a karikára szelt füstölt kolbászt.
A zsírjának kb. felét és valamennyi tejfölt legalólra teszek, úgy pakolom rá soronként a krumpli+tojás+kolbász+krumpli rétegeket. A legtetejére ráöntöm a maradék kolbász-zsírt és jó vastagon a tejfölt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!