Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsem a mákos tésztát?

Hogyan készítsem a mákos tésztát?

Figyelt kérdés
úgy értem tudok majdnem mindent tehát kifőzöm a széles metélt tésztát és a darált mákkal összekeverem. csak azt nem tudom hogy cukrot is keverjek hozzá? ha igen akkor porcukrot vagy kristálycukrot? és hogy tegyek e olajat rá, ha igen akkor mikor és hogyan?

2012. ápr. 27. 09:01
 1/7 anonim ***** válasza:

ez csak egy tészta!!!

nem muszáj széles metélt azzal csinálod amivel akarod.

én nem keverem mert a párom sok mákkal szereti kevés cukorral én meg épp hogy egy kevéssel.


kifőzöd egy kis olajjal meglötyögteted hogy ne álljon össze 2óra múlva.

azután amikor eszel annyit raksz mindenből amennyit akarsz.

2012. ápr. 27. 09:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:

Én is, anya is, mindkét nagymamám is a darált mákot keveri össze a cukorral, ezt öntjük a tésztára, ki mennyit szeretne.

Ha nem találod elég édesnek, pluszban lehet a tetejére cukrot szórni.

Porcukor jobb, de ha nincs otthon, akkor a mákdarálón ledarálod a kristálycukrot és kész a porcukor.

Ha nem tudod megoldani (pl. készen kaptad a darált mákot), akkor végső esetben kristálycukor is jó, én is csináltam már így egyszer. Ez esetben ügyelj rá, hogy a tészta forró legyen mikor ráteszed, hogy el tudjon olvadni.

2012. ápr. 27. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
ja, még annyi, hogy én olajat sosem teszek rá, bár az is igaz, hogy egyből elfogy az adag :))
2012. ápr. 27. 09:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim válasza:
A mákhoz mindenképpen kell cukrot keverni, hiszen magában keserű. Az előző hozzászólóhoz hasonlóan én is külön megfőzöm a tésztát (pici olaj mehet rá a ragadás ellen), és külön tálkában keverem össze a mákot a PORcukorral (a cukor mennyiség ízlésfüggő) aztán evésnél mindenki annyit tesz a tésztájára, amennyit szeretne.
2012. ápr. 27. 09:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
Kicsi olajozd le a tésztát. A mákhoz kell porcukor, vagy tálaláskor megcsurgathatod mézzel.
2012. ápr. 27. 09:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:
Én porcukor helyett sztívia port keverek a mákba, a tésztához (vagy a főzővizébe, vagy miután elkészült) pedig tényleg érdemes egy kis olajat tenni, hogy ne ragadjon össze. Pár hete rakott mákos tésztát csináltam, de felesleges annyit bajlódni vele, mehet simán mellé is a lekvár, jóval egyszerűbb.
2012. ápr. 27. 10:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 anonim ***** válasza:

Én együtt darálom a mákot és a cukrot. A darálóba 1/3 cukor 2/3 mák arányban egyszerre teszem bele.

A tésztát NE olajozd, hanem mikor leszűröd, öblítsd le csapvízzel. Nem ragad össze. Az olaj miatt pedig a mák sem ragad rá olyan jól a tésztára. Az olajozás csak a magyarok hülyesége.

2012. ápr. 27. 14:21
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!