Hogyan készítsem a mákos tésztát?
ez csak egy tészta!!!
nem muszáj széles metélt azzal csinálod amivel akarod.
én nem keverem mert a párom sok mákkal szereti kevés cukorral én meg épp hogy egy kevéssel.
kifőzöd egy kis olajjal meglötyögteted hogy ne álljon össze 2óra múlva.
azután amikor eszel annyit raksz mindenből amennyit akarsz.
Én is, anya is, mindkét nagymamám is a darált mákot keveri össze a cukorral, ezt öntjük a tésztára, ki mennyit szeretne.
Ha nem találod elég édesnek, pluszban lehet a tetejére cukrot szórni.
Porcukor jobb, de ha nincs otthon, akkor a mákdarálón ledarálod a kristálycukrot és kész a porcukor.
Ha nem tudod megoldani (pl. készen kaptad a darált mákot), akkor végső esetben kristálycukor is jó, én is csináltam már így egyszer. Ez esetben ügyelj rá, hogy a tészta forró legyen mikor ráteszed, hogy el tudjon olvadni.
Én együtt darálom a mákot és a cukrot. A darálóba 1/3 cukor 2/3 mák arányban egyszerre teszem bele.
A tésztát NE olajozd, hanem mikor leszűröd, öblítsd le csapvízzel. Nem ragad össze. Az olaj miatt pedig a mák sem ragad rá olyan jól a tésztára. Az olajozás csak a magyarok hülyesége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!