Hogyan készítsem el a kínai éttermekben is kapható szezámmagos csirke golyókat?
Hozzávalók:
50 dkg csirkemellfilé
A masszához:
20 dkg liszt
1 tojás
1 csomag sütőpor
1 csipet keményítő
1 evőkanál olaj
víz
só
A mázhoz:
1 kiskanál ecet
1 kiskanál cukor
méz
piros arany
kevés olaj
szezámmag
.....
A csirkemellet lesózzuk, apró kockákra vágjuk, félretesszük. A liszttel, a sütőporral, a keményítővel, a tojással, sóval és kis vízzel masszát készítünk. kb. fél liter olajat felforrósítunk, a csirkemelldarabokat egyenként a masszába mártjuk,kisütjük(aranybarnára), majd félretesszük. Nagyobb edényben a kis kanál ecetet, kiskanál cukrot, mézet, kevés olajat, pirosaranyat és szezámmagot összemelegítünk, és ebbe a mázba forgatjuk a kisült csirkefalatokat.(mielőtt belemártogatod a csirkét azért kóstold meg hogy ízlik-e, vagy neked még mi hiányzik belőle)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!