Hogyan lehet sokáig puha kenyeret sütni?
Figyelt kérdés
Kenyérsütőgéppel, alap recept: 45 deka Nagyi-kenyérliszt, ecet, 2 deka margarin, 0,35l tej, 2 deka élesztő, 1 deka cukor, 1 deka só.
A gondom, hogy frissen isteni a kenyér de a hűtőben már másnaptól megkeményedik. A bolti kenyér viszont nem.
Hogyan csináljam, hogy legalább 3-4 napig puha maradjon?
Köszönöm és lájkolom a segítséget!
2012. jún. 15. 14:49
1/2 anonim válasza:
Én nem szoktam a hűtőbe tenni, konyharuhában a konyhaszekrényben van, 2-3 napig nem szokott megkeményedni. Néha teszek bele burgonyapüré port is, ilyenkor még tovább puha marad, de akkor picivel több folyadékot kell hozzáadni.
2/2 anonim válasza:
Első probléma a Nagyi titka liszt, (malomból lisztet) ennyi liszthez sok a két deka élesztő, (1 kk kanál por élesztő) gépben kevés a kelés a kenyér tésztának, hogy több napig puha legyen, legalább gyors kovásszal kel készíteni. Jénaiban, vagy kerámiában tárolni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!