Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Lecsó? Ki, hogyan szeli a...

Lecsó? Ki, hogyan szeli a paprikát lecsóba? Hosszában szeletekre, vagy karikára?

Figyelt kérdés

2012. máj. 2. 17:49
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Én elöször hosszában kettévágom és utána keresztben csikokra.
2012. máj. 2. 21:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/14 mustafa33 ***** válasza:
Bulgár kertész ismerősöm (valóban bolgár), nem vágja sehogy sem, egésben süti bele a paprikát(kosszarvat) csumástól. Tőle tanultam, hogy a legjobb ha a paprika egy részét apróbbra vágva karikára, olajban (vagy szalonna zsírban) megsütöm a hagymával együtt, mielőtt beleteszem a paradicsomot.
2012. máj. 2. 23:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/14 anonim ***** válasza:

Ahány ház, annyi lecsórecept

Az egészséges életmód híveinek kompromisszumos megoldást javaslok: kevés olajon (amivel biztosítjuk az egészséges, telítetlen zsírsavak bevitelét) pirítsunk egy kis vékonyra szeletelt bacon szalonnát, ami viszont a klasszikus sült szalonna ízt kölcsönzi a lecsónknak,

Az üvegesre párolt hagymára kerül a paprika.

A különbség - mielőtt megmosolyogná valaki - nem elsősorban formai: az a lényege, hogy a paprika erét és a magházat is belevagdaljuk-e, illetve, hogy a paprika szövetszerkezetét mennyire roncsoljuk, vagyis mennyire fő ki belőle az íze.

Tapasztalat: ha karikára szeleteljük, a lecsó maga lesz ízesebb, ha hosszában cikkelyezzük, akkor a paprikaszelet jobban megőrzi friss ízét. A magház is nyugodtan bekerülhet, hiszen az is sok hasznos rostot, vitamint tartalmaz.

2012. jún. 27. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/14 mustafa33 ***** válasza:

Előző, ne sértődj meg, de a vicc jutot rólad eszembe: -ki főz abszolut egészségesen? -aki a szalonnát is olivaolajban süti.

Amúgy még a lecsóhoz, az sem mindegy mikor sózod. Ha az elején, hamarabb kész, mert a só kiviszi a vizet a hagymából, paprikából - főzöd a lecsót, így vizesebb, lucskosabb.

Ha csak a végén sózod, a víz és az ízek benne maradnak az alkatrészekben - sütöd a lecsót, így zsírosabb és sűrűbb (és szerintem ízletesebb).

2012. jún. 27. 22:42
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!