Lecsó? Ki, hogyan szeli a paprikát lecsóba? Hosszában szeletekre, vagy karikára?
Ahány ház, annyi lecsórecept
Az egészséges életmód híveinek kompromisszumos megoldást javaslok: kevés olajon (amivel biztosítjuk az egészséges, telítetlen zsírsavak bevitelét) pirítsunk egy kis vékonyra szeletelt bacon szalonnát, ami viszont a klasszikus sült szalonna ízt kölcsönzi a lecsónknak,
Az üvegesre párolt hagymára kerül a paprika.
A különbség - mielőtt megmosolyogná valaki - nem elsősorban formai: az a lényege, hogy a paprika erét és a magházat is belevagdaljuk-e, illetve, hogy a paprika szövetszerkezetét mennyire roncsoljuk, vagyis mennyire fő ki belőle az íze.
Tapasztalat: ha karikára szeleteljük, a lecsó maga lesz ízesebb, ha hosszában cikkelyezzük, akkor a paprikaszelet jobban megőrzi friss ízét. A magház is nyugodtan bekerülhet, hiszen az is sok hasznos rostot, vitamint tartalmaz.
Előző, ne sértődj meg, de a vicc jutot rólad eszembe: -ki főz abszolut egészségesen? -aki a szalonnát is olivaolajban süti.
Amúgy még a lecsóhoz, az sem mindegy mikor sózod. Ha az elején, hamarabb kész, mert a só kiviszi a vizet a hagymából, paprikából - főzöd a lecsót, így vizesebb, lucskosabb.
Ha csak a végén sózod, a víz és az ízek benne maradnak az alkatrészekben - sütöd a lecsót, így zsírosabb és sűrűbb (és szerintem ízletesebb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!