Csíkos piskóta? Sos
Csíkos piskótát szeretnék sütni, de nem tudom hogy az elképzelésem jó-e.
Szóval neke soha nem sikerül finomra és magasra a piskótam, viszont van egy nagyon finom piskóta tekercshez való receptem, ami a következő:
4 tojássárgáját 4 dkg cukorral és kevés vízzel ki kell keverni.
4 tojásfehérje 4 dkg cukorral felverni.
10 dkg liszt, 1 kk. sütőporral kikeverni és ezeket lazán összekeverni.
Ez így 21cm-es torta formában kb 1,5cm magas szokott lenni.
Most másfél adagot kevernék ki, majad elfelezném és az egyik felébe kevernék még 1ek kakaó-t.
Mindkét tésztát zacsiba tölteném, és egy kis kb 15x20cm-es porcelán sütő tálba csíkokat húzva tenném.
Kérdés nem-e baj a sülés szempontjából hogy a tészta egyik felébe több a száraz anyag?
A másik meg hogy lenne-e olyan magas hogy félbe lehessen vágni, majd pudinggal megtölteni?
a kakaóport nem pluszba szokás hozzáadni - annyival kevesebb lisztet tegyél bele, mint amennyi kakaóport szitálsz(!) hozzá
a tojás sárgájás részt pedig ne csak keverd, hanem habosítsd ki fehéredésig
Miért szenvednél vele ennyit,zacsiba töltögetni meg stb..
keverj ki egy sima piskótát,felezd el,vagy 3/4-ed sima piskótát öntsd a tepsibe,az 1/4-edhez pedig adj 2 evőkanál kakaót.
Evőkanállal szaggasd bele a sima piskótába a kakaósat.Ízre ugyanaz mintha csikozgatnád zacsival,csak így gyorsabb.
Ha mindenképp a csíkosra vágysz!
A tojássárgáját a cukorral és vizzel habosíts fel,amíg fehér nem lesz a massza,és dubla annyi nem lesz.
A tojásfehérjét a cukorral jó keménnyre verd fel.Először verd fel a fehérjét és utána a sárgáját,így nem kell kétszer mosogatni a robotgép keverőjét.
A lisztet sűtőporral összekeverni,majd ezt a lisztet adagold hozzá a sárgájás keverékhez apránként,végűl a felvert fehérje felét keverd elöször bele a masszába,ezt nem kell annyira finoman hozzákeverni,a másik felét viszont óvatósan forgasd bele a masszába.
Most felezd el,és tedd bele a kakaót.
Köszi.
Ki írtam a kérdést, de aztán rájöttem hogy nem bírok várni uh neki áltam, végülis úgy csináltam ahogy gondoltam, ahogy a második is írta.
Nem tudom hogy ha sima 6 tojásos piskótát csinálok az mért nem szokott jó lenni, mert mindig úgy csinálom ahogy a második is írta hogy a sárgáját is fehéredésg, amíg a cukor teljesen elolvad addig verem, és a fehérje is mindig kemény, mindig megcsinálom a tálfelfordítós próbát. :) Szóval már sül, 5 perc és kész nem tudom milyen lesz. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!