Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csíkos piskóta? Sos

Csíkos piskóta? Sos

Figyelt kérdés

Csíkos piskótát szeretnék sütni, de nem tudom hogy az elképzelésem jó-e.

Szóval neke soha nem sikerül finomra és magasra a piskótam, viszont van egy nagyon finom piskóta tekercshez való receptem, ami a következő:



4 tojássárgáját 4 dkg cukorral és kevés vízzel ki kell keverni.


4 tojásfehérje 4 dkg cukorral felverni.


10 dkg liszt, 1 kk. sütőporral kikeverni és ezeket lazán összekeverni.


Ez így 21cm-es torta formában kb 1,5cm magas szokott lenni.


Most másfél adagot kevernék ki, majad elfelezném és az egyik felébe kevernék még 1ek kakaó-t.

Mindkét tésztát zacsiba tölteném, és egy kis kb 15x20cm-es porcelán sütő tálba csíkokat húzva tenném.

Kérdés nem-e baj a sülés szempontjából hogy a tészta egyik felébe több a száraz anyag?

A másik meg hogy lenne-e olyan magas hogy félbe lehessen vágni, majd pudinggal megtölteni?


2012. márc. 29. 18:15
 1/6 anonim ***** válasza:

a kakaóport nem pluszba szokás hozzáadni - annyival kevesebb lisztet tegyél bele, mint amennyi kakaóport szitálsz(!) hozzá


a tojás sárgájás részt pedig ne csak keverd, hanem habosítsd ki fehéredésig

2012. márc. 29. 18:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Miért szenvednél vele ennyit,zacsiba töltögetni meg stb..

keverj ki egy sima piskótát,felezd el,vagy 3/4-ed sima piskótát öntsd a tepsibe,az 1/4-edhez pedig adj 2 evőkanál kakaót.

Evőkanállal szaggasd bele a sima piskótába a kakaósat.Ízre ugyanaz mintha csikozgatnád zacsival,csak így gyorsabb.

Ha mindenképp a csíkosra vágysz!

A tojássárgáját a cukorral és vizzel habosíts fel,amíg fehér nem lesz a massza,és dubla annyi nem lesz.

A tojásfehérjét a cukorral jó keménnyre verd fel.Először verd fel a fehérjét és utána a sárgáját,így nem kell kétszer mosogatni a robotgép keverőjét.

A lisztet sűtőporral összekeverni,majd ezt a lisztet adagold hozzá a sárgájás keverékhez apránként,végűl a felvert fehérje felét keverd elöször bele a masszába,ezt nem kell annyira finoman hozzákeverni,a másik felét viszont óvatósan forgasd bele a masszába.

Most felezd el,és tedd bele a kakaót.

2012. márc. 29. 19:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszi.

Ki írtam a kérdést, de aztán rájöttem hogy nem bírok várni uh neki áltam, végülis úgy csináltam ahogy gondoltam, ahogy a második is írta.

Nem tudom hogy ha sima 6 tojásos piskótát csinálok az mért nem szokott jó lenni, mert mindig úgy csinálom ahogy a második is írta hogy a sárgáját is fehéredésg, amíg a cukor teljesen elolvad addig verem, és a fehérje is mindig kemény, mindig megcsinálom a tálfelfordítós próbát. :) Szóval már sül, 5 perc és kész nem tudom milyen lesz. :)

2012. márc. 29. 19:12
 4/6 anonim ***** válasza:
keress rá a zebratortára. ott pontosan le van írva, hogyan kell csíkos kerek piskótát csinálni. felváltva kell kanalanként egymásra rakosgatni, és magától terül, de ott képen is láthatod.
2012. márc. 29. 20:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
na mindegy, majd legközelebb:)
2012. márc. 29. 20:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:
Na kész lett.Jó lett, magas lett és a legfontosabb finom lett. :)
2012. márc. 29. 20:46

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!