Menyi piskóta tekercs kell egy 21cm-es torta forma duplán kirakásához? SOS
Szóval tortát sütök ma ami a következő rétegekből áll:
piskóta lap
túró
p tekercs
puding
p tekercs
A tekercset gáztespsiben sütöm.A 2 réteghez elég egy rúd, vagy kell kettő?
Illetve még az lenne a kérdésem hogy van egy sütis recept könyvem, abba 2 féle piskóta tekercs van és eltér egymástól a 2 tészta, melyiket használjam?
1. 4tojás, 10dkg cukor, 2cs vanillia puding, fél cs sütőpor
2. 4 tojás, 5dkg porcukor, 1cs vanilliás cukor, 5dkg liszt ,1cs vanillia puding, 1ek forró víz, pici sütőpor
Elkészítésben ugyan azok sárgája cukorral majd a szárazokkal kikever, fehérje habbá majd össze.
A másodiknál a forró vizet a sárgájához kell keverni.
1 piskótatekercs bőven elég, simán ki tudod rakni a tortaformát vele 2-szer.
A piskótatekercset én viszont soha nem sütöttem vaniliás pudinggal, úgyhogy nem tudok választani a kettő közül.
Én így készítem:
4 tojássárgáját 4 dkg cukorral és kevés vízzel ki kell keverni.
4 tojásfehérje 4 dkg cukorral felverni.
10 dkg liszt, 1 kk. sütőporral kikeverni és ezeket lazán összekeverni.
Sütőlemezen, sütőpapíron sütni. Ha kisült akkor a tészta tetejét le kell lisztezni és átfordítani.
Ha kihűlt akkor megkenni lekvárral és feltekerni.
Köszi szépen.
Tetszik a recept, köszi, azzal fogom csinálni :)
Nagyon szépen köszönöm még egyszer a receptet, nagyon finom és jól sikerült tekercs lett belőle.
Nem lett volna előle elég az 1 tekercs, de mégül átvariáltam a tortát még mielött neki álltam és így nem is kellet 2 sor, csak 1. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!