Szerintetek ez jó lekváros piskóta tekercs recept?
Kimérem a lisztet,6 db tojás,kristálycukor,vaníliás cukrot!
( Annyit mérek ki amennyi főre kell)
Kettéválasztom a 6 db tojást
a tojás sárgáját vaníliás cukorral addig verem még halvány sárga nem lesz.
a tojás fehérjét addig verem hogy ne legyen folyós utána fokozatosan a cukrot hozzá adom és keverem közbe, még hab nem lesz.
Utána a tojás fehérjét hozzáadom a tojás sárgájához és keverem utána fokozatosan hozzá adom a lisztet és lassú mozdulatokkal elkeverem.
Idáig jó?
Nem tudom, hogy ez a recept jó-e, de már olvastam hasonlót.
Én úgy szoktam a piskótát, hogy ahány tojás, annyi evőkanál cukor. A tojásfehérjét külön habbá verem, majd a cukrot és a tojássárgáját habosra kikeverem. Ebbe megy apránként a liszt, amihez kevertem egy pici szódabikarbónát, majd a tojásfehérjét is beleforgatom. Így megsütöm, feltekerem, hűl egy kicsit, és megtöltöm.
Én ahány tojás,annyi evőkanál cukrot és lisztet veszek. Sütőpor nem kell bele.
A fehérjét kemény habbá verem,a cukrot kanalanként belekeverem és újra felverem nagyon keményre. A gépet alacsony fokozatra állítom,és a sárgákat egyenként belekeverem a habba. Ha az összes sárgájával elkevertem,egy percig újra magas fokozaton verem. Majd a lisztet kanalanként beleszitálom,és kézi habverővel elkeverem.
Ami fontos: meleg sütőben kell sütni és magasabb fokozaton,mint a többi piskótát.
ami nálunk évek óta bejön:
4 tojás (szétválasztva)
20dkg lisz
20dkg cukor
fél cs sütőpor
6 ek víz
tojássárgáját habosra keverjük a 6 ek vízzel és a 20dkg cukorral
fehérjét KEMÉNY! habbá verjük
sárgájás cucchoz hozzáadjuk a sütőporos lisztet, elkeverjük, majd óvatosan belekeverjük a fehérjehabot.. sütőpapíros tepsibe öntjük
hideg sütőbe rakjuk, légkeverésen 180fokra. nem nyitogatjuk, ha kezd piskótaillat lenni, kinyitjuk, ráteszük a kezünk, ha szivacsos/vattás akkor kikapjuk.. és innentől már gondolom tudod :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!