Lekváros piskótát, hogy csináljam, hogy ne törjön el? Valami bevált recept?
Egy cukrásztól kaptam a tippet: elször is forró (200 fok) sütöben kell sütni, de csak 10-12 percig (amig világos sárga szint kap), akkor azonnal bevizezett és kicsavart konyharuhára boritani, és rögtön felcsavarni, kitekerni és újra össze. Ha igy csinálod, akkor elöször nem lesz száraz a tészta, mert gyorsan sül, másodszor a nedves szalvétától puha marad.
Elötte én is rengetegszer dobtam ki a piskótát, amióta iy csinálom, még mindig sikerült.
értem.
köszönöm :D
a krémes töltelékűt kell kihűteni újratekerés előtt..
mamám (cukrászféleség) így csinálja:
Kicsit lazábbra csinálja a vizespiskótát, kevesebb ideig süti mint általában, kiszedi, lisztezett deszkára leteríti, lehúzza a sütőpapírt az aljáról, azon melegében megkeni és feltekeri! Sose tört még el.
Az elsővel értek egyet. Anyukám is (és ennek alapján én is), a tésztát mindig a sütőből kivéve, vizes (jól kicsavart) konyharuhára borítja a tésztát, és azonnal feltekeri. Majd, majd megint fel.
Nem szokott megtörni.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!