Kinek van bevált piskóta tekercs receptje? Recept? Krém estleg megkenni? Vagy hab?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
nekem!!!
nagyon fini,
azt mondd meg hogy, sima lapos kell, vagy magasabb, kakaós, vagy szimpla?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
sima tojásos piskóta, alacsonyabb::
5 db tojás
5 ek víz
25 dkg cukor
20 dkg liszt
fél tasak sütőpor
szétválsztod a tojássárgáját a fehérjétől.
a fehérjébe beleteszed a vizet, majd felvered (jó alaposan, ha nem géppel csinálod az jobb)
hozzáadod a cukrot, azt is felvered (annyira, hogy ha megkóstolod, ne érezd benne a cukorszemeket)
aztán ezt összekevered a tojássárgájával
majd a liszttel (alaposan)
kimargarinozod a sütőpapírt, bele a tepsibe és mehet is,
közepes lángos süsd, így kb. 20-25 perc lesz
félidő fele fordítsd meg a piskótát
ebből alcsonyabb lesz, ha magasabbat akarsz:
10 tojás
10 ek víz
35 dkg cukor
30 dkg liszt
1 teljes sütőpor
(ha nincs sütőpapírod, kimargarinozod, majd kilisztetezed a tepsit
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
várjunk most nézem piskótaTEKERCS akkor magasat ne csinálj, meg ne vágd félbe.
de ha kivetted a tepsiből, még melegen, hints meg egy törölgető ruhát porcukorral, és ebbe tekerd bele a piskótát, hagyd egy kicsit majd 1-2x csavard ki belőle meg vissza így nem fog megtörni, aztán kitekerheted a ruhából jövök a krémmel
én egyébként baracklekvárral szoktam bekenni a belsejét, felverek hozzá tejszínhabot, és ez így ellenálhatatlan ;)
Köszi.
Várom a krémet.
Mikot kitekerem a ruhából,azt jelenti,ha megkentema krémmel nyugodtan visszatudom majd tekerni???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!