EGy igazán jó vajas piskóta recept kéne, vagy ha nem vajas olyan ami jó tömör lesz?
Én évek óta a méteres kalács tésztáját használom sütikhez. Ízes, nem száraz, nem fojtós. Ebből szoktam a kókuszos kockát is készíteni, nagyon finom, csak ajánlani tudom.
4 tojás sárgáját 25 dkg cukorral habosra keverünk, közben hozzáadunk kanalanként 1 dl étolajat és 1 dl langyos vizet, majd 25 dkg lisztet, 1 sütőport és 4 tojás kemény habját.
Kettes válaszolóhoz csatlakozom, az én piskótám is ugyan ez, csak 6 tojással. Az étolaj és víz hozzáadásától finom, puha lesz a piskóta. Mindenhez ezt használom.
Kérdező esetleg a gyümölcstorta piskótájára gondolsz? Az vajas. Picit több liszt és kb 10 deka vaj.
nekem olajos piskóta receptem van. olcsó egyszerű nagyon finom.
14 deka liszt, 14 deka cukor, 2 tojás, egy púp.teáskanál sütőpor, fél deci olaj, fél deci melegvíz.
a tojik sárgáját habosra keverem a cukorral, bele az olaj, a melegvíz, a sütőporos liszt és a két tojás keményrevert habját is lazán belekeverem.
gyümölcstortaformába és kapcsosba is ezt használom évtizedek óta.
tényleg nagyon finom, napok múlva sem száraz, bár ritkán marad addig belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!