A bárány melyik részét, és hogyan szoktátok elkészíteni?
Még sosem készítettem bárányból ételt, segítsetek hogyan kell és emlyik része finom, és hogyan kell elkészíteni.
Előre is köszönöm a segítséget!
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Ha báránysült, akkor a combját leginkább egészben szoktuk sütni. Előtte (ízlés szerint) fokhagymával tűzdelni, sózni, borsozni. Van aki füstölt szalonnával is körbe-tekeri.
Ha pörköltet akarsz, akkor legjobb úgy venni, hogy abban benne legyen (ahogy mondani szokták) fülétől a farkáig lehetőleg minden: nemcsak comb, de oldalas, nyaka stb. A hentes olyankor tudja, a legjobb pörköltet a vegyes-húsból lehet készíteni.
A pörköltet feltenni lehetőleg bográcsban, ha erre nincs lehetőség, én lábasban is úgy rakom össze, mintha bográcsban főzném: kizsírozott (alól és körben is) lábasba legalól a legcsontosabb darabokat, sózod, bors, köménymag, tetejére egy sor szálára vágott vöröshagyma és karikára szelt zöldpaprika, és karikára szelt csípős paprika, vagy a piros csípős.
Ismét egy sor husi, arra só, bors, kömény.
Ezt így rétegezed, legfelül husi legyen. Felöntöd egy jó pohár vízzel, és lassú tűzön elkezded főzni, amikor már kiadta a saját levét forrás után, látod, hogy kell-e még rá további víz. Lehetőleg ne kavarj bele, födő alatt kicsit rotyogva hadd főjön.
Ha már annyira puha a husi hogy kb. 20-25 perc van hátra, akkor teszem rá a törtpaprikát, és csak a tetejét kavargatva engedem, hogy belefőjön. Persze közben a savát és csípősségét is kóstolod, ha kell pótolod.
Ez mellé a köret: sós vízben főtt hasáb burgonya.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Húsvétra combot fogok sütni, nagyon szeretjük. Arab boltban veszek bárány fűszerkeveréket, azzal és sóval jól bedörzsölöm, valamint rengeteg fokhagymával megtűzdelem. Pataki tálban (kacsasütő cseréptál) lefedve kb 3 óra hosszát sütöm, amíg olyan omlós lesz, hogy leválik a hús a csontról.
A szaftját leöntöm egy tálba és sok natúr joghurttal bekeverem. Ezzel a szafttal esszük hófehér főtt rizzsel és a husival. Nagyon finom.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Egyébként hol lehet bárányhúst venni? Én még nem találkoztam vele.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!