A bárány melyik részét, és hogyan szoktátok elkészíteni?
Még sosem készítettem bárányból ételt, segítsetek hogyan kell és emlyik része finom, és hogyan kell elkészíteni.
Előre is köszönöm a segítséget!
Ha báránysült, akkor a combját leginkább egészben szoktuk sütni. Előtte (ízlés szerint) fokhagymával tűzdelni, sózni, borsozni. Van aki füstölt szalonnával is körbe-tekeri.
Ha pörköltet akarsz, akkor legjobb úgy venni, hogy abban benne legyen (ahogy mondani szokták) fülétől a farkáig lehetőleg minden: nemcsak comb, de oldalas, nyaka stb. A hentes olyankor tudja, a legjobb pörköltet a vegyes-húsból lehet készíteni.
A pörköltet feltenni lehetőleg bográcsban, ha erre nincs lehetőség, én lábasban is úgy rakom össze, mintha bográcsban főzném: kizsírozott (alól és körben is) lábasba legalól a legcsontosabb darabokat, sózod, bors, köménymag, tetejére egy sor szálára vágott vöröshagyma és karikára szelt zöldpaprika, és karikára szelt csípős paprika, vagy a piros csípős.
Ismét egy sor husi, arra só, bors, kömény.
Ezt így rétegezed, legfelül husi legyen. Felöntöd egy jó pohár vízzel, és lassú tűzön elkezded főzni, amikor már kiadta a saját levét forrás után, látod, hogy kell-e még rá további víz. Lehetőleg ne kavarj bele, födő alatt kicsit rotyogva hadd főjön.
Ha már annyira puha a husi hogy kb. 20-25 perc van hátra, akkor teszem rá a törtpaprikát, és csak a tetejét kavargatva engedem, hogy belefőjön. Persze közben a savát és csípősségét is kóstolod, ha kell pótolod.
Ez mellé a köret: sós vízben főtt hasáb burgonya.
Húsvétra combot fogok sütni, nagyon szeretjük. Arab boltban veszek bárány fűszerkeveréket, azzal és sóval jól bedörzsölöm, valamint rengeteg fokhagymával megtűzdelem. Pataki tálban (kacsasütő cseréptál) lefedve kb 3 óra hosszát sütöm, amíg olyan omlós lesz, hogy leválik a hús a csontról.
A szaftját leöntöm egy tálba és sok natúr joghurttal bekeverem. Ezzel a szafttal esszük hófehér főtt rizzsel és a husival. Nagyon finom.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Egyébként hol lehet bárányhúst venni? Én még nem találkoztam vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!