Afrikai harcsát hogy lehetne elkészíteni?
harcsapaprikás, túróscsuszával, vagy nokedlivel isteni.
csinálj egy jó pörkölt alapot. mondjuk 80 deka tiszta halhúsfiléhez, amit kockára vágsz,
2 közepes hagyma zsíradékon megdinsztelve, sózva, pici vízzel apránként krémesre főzre. meghet bele egy hámozott paradicsom, egy kisebb paprika apró darabokra vágva. ehhez jóféle pirospaprika, kb 2 csapott evőkanállal. egy pici víz bele, hogy sűrű szaft legyen (ha van hal alaplé nagyon jó ) ebbe a sűrű szaftba tedd a halhúst, és keverd jól át. utána mindig csak pici folyadékkal pótolni, hogy mindig testes szaft fogja körül. hamar fő, vigyázat a kevergetéssel, inkább csak rázogatni. 2 szem mokkacukor, mint minden más pörköltszaftot ezt is szelíddé, bársonyossá tesz.
ha tokkal vonóval vetted a halat, vagyis egészet, akkor a fejből, aprólékból csinálj alaplevet a folyadékpótláshoz.
a pörkölbe való jó, ha filé.
a tálaláskor tejfölözzük, ízlés szerint.
a hét végén csináltam, jaj de finom volt :))
Akkor készítd Orly módon, azaz sörtésztában kisütve.
rizzsel, tartárral nagyon finom, és megsem rántotthal.
én innét szoktam bogarászni! Kedvenc halam,jó étvágyat hozzá:)
Ne kötekedj, aki akarja behabarja a pörköltet. én nem habarom, csak az asztalnál teszek ki tejfölt, mert nem mindenki szereti. van a családban, aki pörköltként fogyasztja...
de attól, hogy pörkölt, attól még bőven paprikás. nem paprika nélkül csinálom !
Hehe!
"Ne hagyd magad, Pitkin!"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!