Ti hogyan szoktátok elkészíteni a lazacot?
Szeretnénk több halat fogyasztani, és azon vagyunk, hogy megtaláljuk a nekünk "legmegfelelőbb" fajtát. Vettünk két szelet mélyhűtött vadlazacot (a dobozon feltüntetett infók szerint bőr-, szálka- és zsírmentes), és arra lennék kíváncsi, Ti hogyan készítenétek el. Találtam már néhány receptet, de hátha itt kerül elő az igazi. :)
Előre is nagyon köszönöm a segítségeteket!
Az elég jóféle hal, nem kell túlbonyolítani, mert önmagában is finom.
Úgy szoktam megsütni, hogy fele vaj, fele olajban, mert a vaj önmagában hamar megég, viszont jó ízt ad a halnak.
A halszeletet előtte kicsit megsózom, és szoktam rá tenni kotányi sülthal fűszerkeveréket. Elég jól összerakott fűszerkeverék, de só is van benne, vigyázz vele!
Igazából csak azzal is lehetne ízesíteni, de akkor túl erős a fűszer íz, és elnyomja a hal ízét, inkább kevesebbet használok és sima tengeri sóval egészítem ki.
A zsiradékon lassú tűzön kb 2/3-ig 3/4-ig sütöm, ha nagyon vastag, akkor fedő alatt. A tűzről levéve 2-3 perc alatt teljesen átgőzölődik a belseje, ezért nem kell agyonsütni.
Ez egy nagyon jó alap, egyszerű, de esetleg néhány zöldfűszertől eltekintve kár több dolgot rátenni, mert így dominál a lazac íze. Vagy sütés közben tehetsz rá pár karika citromot, az is illik hozzá.
Köretnek, ha valami különlegesebbet szeretnél, akkor csinálhatsz hozzá egy tejszínes - diós- angol zelleres mártással leöntött pennét, (akár színeset is). Egy időben sokat csináltam ezt, (étteremben, nem magamnak) és rengeteget elvittek belőle, nagyon szerették.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!