Finom főzeléket hogyan szoktátok elkészíteni?
Figyelt kérdés
Még soha nem főztem, de ma szeretnék készíteni a családnak.
Tejfölöm nincs itthon, csak tej, abból is lehet?
2011. jan. 26. 09:43
1/7 anonim válasza:
Én igy: Sárgarépát, zöldborsót kicsi kockára vágva puhára főzök annyi leves kockás vizben, hogy éppen ellepje. Ha puha, rántást készitek. Zsiradékon lisztet piritok zsemle szinüre, és tejjel engedem fel. l kanál cukor, és az egészet platnin, lassan összefőzöm. A vége felé belevágok egy csokor petrezselymet.
2/7 anonim válasza:
A finom főzelék az egyetlen olyan étel, amire lehet válaszolni...
- Finom főzelék?
- Nem!!!
3/7 anonim válasza:
Én is ugy mint az első. Nagyon szeretjük. Mi lehet rossz a répában, és a borsóban? Néha még karfiolt is teszek közé. Rossz hire a menzákról ered. Ha egyszer jót eszel, megszereted!
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Ha mirelit borsóból készítem, akkor is egy időben tegyem fel a répával?
2011. jan. 26. 11:37
5/7 anonim válasza:
Akkor a répa már forrjon, és ugy menjen hozzá a még fagyos borsó. Kb egy időben fog megfőni. Az a lényeg, hogy a mirelitet mindig forrásba lévő vizbe kell tenni.
6/7 A kérdező kommentje:
Nagyon aranyos vagy, köszönöm szépen!
2011. jan. 26. 12:21
7/7 anonim válasza:
Én pont a menzán szerettem meg a finomfőzeléket, a kollégiumban elég gyakran kaptuk vacsira. Istenien főztek az ottani konyhásnénik! Azóta sem tudok olyan finom finomfőzeléket készíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!