Hogyan kell a babáknak elkészíteni a zöldbab, zöldborsó fözeléket, sóskát és spenótót? Mi egyiket sem esszük így nem tudom.
zöldbabot, sóskát még nem evett 8 hós ksifiam.
Spenót: Mirelitet vettem 450 g talán 1 zacskó, félbevágtam és hagytam kicsit kiolvadni. krumplit hámoztam felkozkáztam és 15 percig főztem kb. a spenótot felraktam kis fazékba 1 gerezd foghagymával, és kb 10 perc alatt kész is volt, turmix és ehette, de törheted is a krumplit, ill 1 tojás sárgáját is morzsolhatsz rá.
Zödborsóval héjastól nem próbálkoztam, és elég macerásnak tűnik ezért üvegben vettem csak a pürét, és ahhoz készítettem ma pl rizs és máj volt.(rizottó)
Spenótot forró vízzel nyakon öntöttem, majd forraltam 5 percig. Leszűrtem és egy fél zellerrel pürésítettem, főtt májat tettem bele, amit a zellerrel főztem meg.
Borsót kifejtettem, megfőztem és apró lyukú krumpli nyomó segítségével passzíroztam, elég macerás, de ízlett a kicsinek. Én nem használok semmihez se sót, se cukrot, ami a kicsinek készül, de szerencsére lassan magunkat is leszoktatom róla, helyette zöld fűszerek (bazsalikom, petrezselyem, oregánó, kakukkfű, zellerzöld...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!