Szárazbab főzeléket hogy szoktátok elkészíteni? Ettem már édesen is, füstölten is, de még sose csináltam. Rántás kell bele vagy habarás?
Figyelt kérdés
2010. nov. 4. 15:00
1/5 anonim válasza:
Ha nem konzervből készited, akkor az előző este beáztatod a babot. Én a fehér aprót szeretem. Másnap sós, babérleveles kevés vizben felteszem főni. Ha akarsz főzhetsz bele füstölt dolgot, de nem muszáj. Ha puha, berántom. Fél deci zsiradékon 3-4 evőkanál lisztet zsemle szinüre piritok, majd l tejföllel kikeverem a rántást simára. A bab forró levéből rászedek a tejfölös rántásra, majd elegyitem az egészet. Óvatosan, kis lángon még 10-15 percig bugyogtatom lassan, kis ecettel, cukorral. A bab főző levébe dobhatsz egy hagymát, de azt rántás előtt dobd ki. A rántásba a piritáskor tehetsz fokhagymát is.
2/5 A kérdező kommentje:
Köszike, azt hiszem pont ilyenre gondoltam. most akarom feltenni főzni, már délelőtt beáztattam. kolbászt sültök hozzá.
2010. nov. 4. 15:26
4/5 A kérdező kommentje:
Köszike, azt hiszem pont ilyenre gondoltam. most akarom feltenni főzni, már délelőtt beáztattam. kolbászt sültök hozzá.
2010. nov. 4. 15:30
5/5 A kérdező kommentje:
véletlen mégegyszer elküldtem, bocsi.:)
2010. nov. 4. 15:31
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!