Hogyan kell elkésziteni a sárgarépa főzeléket?
Figyelt kérdés
2008. okt. 22. 16:40
1/3 anonim válasza:
Hozzávalók:
1 kg sárgarépa * 2 evőkanál olaj * 2 evőkanál liszt * só * 1 húsleves kocka * 2 dl tej
A sárgarépát nagylyukú zöldségdarálón ledaráljuk. (Karikára, vagy kockára is lehet vágni.) Meleg olajra tesszük, és fedő alatt pároljuk, kicsit megsózva. Amikor már majdnem elfőtte a levét, akkor megszórjuk a liszttel, sóval, beletesszük a leveskockát, és felengedjük félig vízzel. Tovább pároljuk néha megkeverve, majd beleöntjük a tejet, és azzal készre főzzük.
2/3 anonim válasza:
én a sárgarépafőzeléket csak édesen szeretem!!! :P
a nagylyukú reszelőn lereszelt répát enyhén sós vízben megfőzöm, majd tejben elkevert 1-2 ek liszttel behabarom és ízlés szerint cukrot keverek bele, meg még annyi tejet, hogy szép színe és lágy íze legyen
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2008. okt. 23. 08:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!