Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Zöldbablevest szeretnék...

Zöldbablevest szeretnék készíteni mirelitből, megírnátok, hogy ti hogyan szoktátok elkészíteni?

Figyelt kérdés
2011. máj. 3. 10:59
 1/9 anonim ***** válasza:
72%
Én forró vízbe teszem a fagyasztott babot /előtte lehet, de nem muszáj/ kiengedni. Kicsit forralom, sózom.Közepes rántással berántom. Ecettel és pici cukorral izésítem. Petrezselymet szórok bele. Ha van kedvem egy tojásból, lisztből kikevert galuskát szaggatok bele. Tejföllel esszük.
2011. máj. 3. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:

Én a fagyos babot felteszem annyi vízbe amennyi éppen ellepi és puhára főzöm.persze közben, ha felforrt megsózom.ha puha felengedem annyi vízzel, amennyi levest gondolok.

zsíron lisztet, egy pirítok, és lehúzom a tűzről. bele egy kevés pirosparika és hidegvízzel csomómentesre keverem. ezt hozzáöntöm a leveshez és még egyet forralom.

préselt fokhagymát is szoktam a rántásba tenni.

asztalnál ecetezzük, tejfölözzük ízlés szerint.

fél kiló babból 4 főre elég szokott lenni a leves.

2011. máj. 3. 11:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
73%

HAgymát, zöldséget, sárgarépát keves olajban átpiritok, felöntöm vizzel, sózom, ha felforrt beleteszem a FAGYOS babot, füszerezem. Amikor megpuhult minden benne, akkor belefözök csipetkét.

Ha valaki pirosan szereti, akkor a viz elött tehet rá paprikát is. Én nem szeretem berántva, de azt is lehet, mielött a tésztát belerakod.


Ami fontos, hogy ne olvaszd fel babot, mert akkor löttyedt, gumis lesz.

2011. máj. 3. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
ja, igen a petrezselyem nagyon földobja:)
2011. máj. 3. 11:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, hogy válaszolt!
2011. máj. 3. 12:19
 6/9 anonim válasza:
79%

Kicsi szalonnát sütök egy lábosban, a sült szalonnát kiszedem, az a kevés zsír épp elég lesz a leveshez - sokkal finomabb, mint olajjal. A zsíron felkockázott hagymát üvegesre pirítok, teszek hozzá fokhagymát, só, bors, pirospaprika, valami zöldfűszer ami van otthon - lestyán, majoranna, rozmaring, bazsalikom, minddel finom:)

fűszer után karikára vágott sárgarépát teszek rá, kicsit pirítom, ettől finom és szép színű lesz a leves, majd ráborítom a zöldbabot, kicsit párolom - esetleg kevés vizet öntök hozzá, h ne égjen le, majd ha már kiolvadt, felöntöm húslevessel vagy leveskockás forró vízzel. Kicsit főzöm, galuskát teszek bele. Gyakran tejfölös-citromos habarással dobom fel.

2011. máj. 9. 02:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim válasza:
Én csak melegítek egy kis olajat pár szem köménymaggal és teszek bele lisztet,mikor egy kicsit barnult beleteszem a törtpaprikát és gyorsan felöntöm vízzel.Azután mehet bele a bab meg ki ahogy szereti,különböző zöldségeket és ízlés szerint fűszerezzük.Így nem kell vacakolni külön a rántással.De a friss zöldségekben több vitamin marad meg ha forró vízbe tesszük főni.
2011. máj. 9. 14:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

02:01-kor írt bejegyzéshez:


GRATULÁLOK ! ISTENI RECEPTET ÍRTÁL !!!!


KÖSZI !!!!

2011. máj. 11. 02:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:

2011-05-09 02:01 IGEN..


Így kell, különben a mirelit bab "lötty" lesz.

Legjobb így, valóban.

2014. jún. 2. 11:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!