Zöldbablevest szeretnék készíteni mirelitből, megírnátok, hogy ti hogyan szoktátok elkészíteni?
Én a fagyos babot felteszem annyi vízbe amennyi éppen ellepi és puhára főzöm.persze közben, ha felforrt megsózom.ha puha felengedem annyi vízzel, amennyi levest gondolok.
zsíron lisztet, egy pirítok, és lehúzom a tűzről. bele egy kevés pirosparika és hidegvízzel csomómentesre keverem. ezt hozzáöntöm a leveshez és még egyet forralom.
préselt fokhagymát is szoktam a rántásba tenni.
asztalnál ecetezzük, tejfölözzük ízlés szerint.
fél kiló babból 4 főre elég szokott lenni a leves.
HAgymát, zöldséget, sárgarépát keves olajban átpiritok, felöntöm vizzel, sózom, ha felforrt beleteszem a FAGYOS babot, füszerezem. Amikor megpuhult minden benne, akkor belefözök csipetkét.
Ha valaki pirosan szereti, akkor a viz elött tehet rá paprikát is. Én nem szeretem berántva, de azt is lehet, mielött a tésztát belerakod.
Ami fontos, hogy ne olvaszd fel babot, mert akkor löttyedt, gumis lesz.
Kicsi szalonnát sütök egy lábosban, a sült szalonnát kiszedem, az a kevés zsír épp elég lesz a leveshez - sokkal finomabb, mint olajjal. A zsíron felkockázott hagymát üvegesre pirítok, teszek hozzá fokhagymát, só, bors, pirospaprika, valami zöldfűszer ami van otthon - lestyán, majoranna, rozmaring, bazsalikom, minddel finom:)
fűszer után karikára vágott sárgarépát teszek rá, kicsit pirítom, ettől finom és szép színű lesz a leves, majd ráborítom a zöldbabot, kicsit párolom - esetleg kevés vizet öntök hozzá, h ne égjen le, majd ha már kiolvadt, felöntöm húslevessel vagy leveskockás forró vízzel. Kicsit főzöm, galuskát teszek bele. Gyakran tejfölös-citromos habarással dobom fel.
02:01-kor írt bejegyzéshez:
GRATULÁLOK ! ISTENI RECEPTET ÍRTÁL !!!!
KÖSZI !!!!
2011-05-09 02:01 IGEN..
Így kell, különben a mirelit bab "lötty" lesz.
Legjobb így, valóban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!